Archive for March 13th, 2005

  • Edublogs.be

    Ik stel u met enige trots mijn nieuwste blogproject voor: Edublogs.be.

    Het idee is eigenlijk begonnen met de noodzaak tot opdelen van mijn eigen weblog die een allegaartje werd van posts over internet, onderwijs, Gent en vakanties. Voor de categorie Gent heb ik in de vorm van Gent.blogt een mooi alternatief gevonden. Maar ik zat nog wat verveeld met mijn onderwijs categorie. Combineer die zoektocht met de vraag van een paar collega’s die een blog willen schrijven, maar er zelf geen willen opstarten, en zo belanden we bij dit project.

    Edublogs.be is een groepsblog over, voor en door het onderwijs in Vlaanderen. Dat wil zeggen dat zowel leerlingen, leerkrachten, ouders als projectmedewerkers welkom zijn om mee te bloggen. Er is plaats voor alle soorten ervaringen, bevindingen, actualiteit en internationale projecten.

    De eerste auteur van het edublogging team heeft vandaag al een post geschreven. Niemand minder dan Ine Dehandschutter, u ook bekend van Photoblog, vertelt over haar SnowBlog project. Het is een mooi onderwijsproject, dat niet binnen onze traditionele schoolgebouwen plaats vind, maar wel aandacht verdient.

    Het zal geen blog worden met een dagelijks nieuws karakter, maar een ervaringsblog. Er zijn zoveel verhalen die de moeite waard zijn, maar nooit een plaats vinden. De blog is in dat opzicht ook een beetje een experiment. Ik heb er geen idee van of het moeilijk is om verhalen te bundelen. Of het lukt kan u zelf ontdekken op Edublogs.be.