De Handdoek maffia

Ik heb de lonely planet Canary Islands naast me liggen. De laatste gepubliceerde uitgave dateert alweer van 2001. En alle prijzen zijn beschreven in peseta’s. Handig. Tijd voor een update.

Mijn vriend was de eerste die mij op de hoogte bracht over verontschuldigingen over de plaats van bestemming. “Ik ga naar Gran Canaria, om te DUIKEN”, was de correcte omschrijving. Die toevoeging bleek nodig om scheve blikken te vermijden op de werkplaats. Daar had ik niet eens bij stil gestaan, dat ik naar een echte zwembroek bestemming zou gaan. Maar ach, ik ging er uiteindelijk toch om te “duiken” niet waar?

Niets zo leuk als op een zonnig terras, met zicht op zee en het zwembad uiteraard, andere toeristen te bespieden. Al heel snel hadden we ze ontdekt: de handdoek maffia. De zon kwam nog maar net piepen, het was nog stil in toeristenland, maar zij waren al wakker. Het zwembad is het territorium waar zij tijdens hun vakantie zullen heersen. Het is de tweede stoel en de derde stoel van rechts waar ze gedurende een paar weken de dag zullen doorbrengen. Want de tweede en de derde stoel van links waren al door een ander koppel ingepalmd. Om 7u30 stipt in de ochtend ging het raam open, en werd de handdoek op de juiste stoel gegooid. Zelfs met mijn ogen open ben ik er een paar keer in geslaagd om het niet te zien. Handdoek gooien, dat is topsport weet je wel. De andere bezitters van een witte stoel aan het zwembad waren ietsjes beschaafder. Om 7u35 kwam meneer naar buiten, liep toevallig langs de juiste zetel, dropte de handdoek zonder om te kijken en liep toen eventjes proforma het domein in en uit. Missie volbracht.

En dan was het laagseizoen. Wat zouden deze zelfde mensen doen bij hoog zomer? De handdoekwerpster zou vast de zetels mee binnen nemen naar haar eigen appartementsbalkon. Meneer proforma, die moet misschien buiten slapen van zijn madam. Ik zag mijzelf langs die zetels sluipen en in een fractie van een seconde handdoekje VERleggen doen. En dan vanaf mijn eigen balkon de verwarring en opschudding observeren. Heerlijke gedachte toch.

U zegt?

Leave a reply.