De Mens in De Handelsbeurs

Wat doet een mens op een dinsdagavond? Is een concertje meepikken in de Handelsbeurs bijvoorbeeld. Dat zijn 2 vliegen in 1 klap. Ik wou al lang is een concert zien in die zaal, en de akoestische theatertournee van De Mens was hiervoor de ideale gelegenheid. Het handelsbeursgebouw is een pareltje met een prachtige foyer en dito concertzaal. Als ik ooit de kans krijg bij een open monumentendag om voor een rondleiding in te schrijven, dan zal ik dat zeker doen. De zaal is in alle opzichten uitstekend, niet te groot of te klein, en een goed zicht is bijna gegarandeerd. De programmatie is meer dan een aanwinst voor de stad en in het gebouw bevind zich ook nog het trendy eetcafe De Beurs. En neen, ik word niet gesponsord om dit te schrijven.

Maar gisteren was er dus ook, en ja vooral, De Mens. Gestart in 1992, het jaar dat ik begon op de unief. Dat schept een band nietwaar? Ze brachten een soort van akoestische Best Off. Al die bekende nummers klonken heel erg fris en ook de band zelf blaakte van enthousiasme. Er waren een paar originele vondsten (zoals drummen op legerhelmen en een koekenpan), intieme momenten en heel erg droge maar fijne Vanderlinden humor. Heel erg geslaagd allemaal. Ik kon het niet laten om om op hun website nog is de agenda te bekijken. Maar met de zomer en haar festivals in het vooruitzicht, is er geen haast bij. Of het zou moeten zijn dat De Mens deze festivalzomer aan zich laten voorbij gaan.

Ik heb de zomer alvast vastgegrepen en de schaar in mijn haren gezet. Waarop het pardoes begon te sneeuwen. Dankjewel daarboven om mij eventjes de juiste jaargetijden bij te brengen.

U zegt?

Leave a reply.