Restaurant Le Steak aux flammes

Wat doet een mens op een maandagavond? Is gaan eten in restaurant Le Steak au flammes bijvoorbeeld. Een restaurant met uitzicht op het Gravensteen en met een inrichting die aan een oude huiskamer doet denken (een beetje zoals restaurant Amadeus). Elk commercieel voelend mens voelt de euro-tekens al knipperen in zijn ogen. Dit is echt een top-locatie. Het uitzicht van een burcht midden in de stad blijf ik trouwens fascinerend vinden.  

De kaart was eerder beperkt en zoals de naam van het restaurant doet vermoeden vooral vleesgericht. We kozen voor een grillade van vlees (18,50 euro) en een reuzenbrochette van gemarineerde kip (13,50 euro). Nu is het nog maar 2 weken geleden dat ik vlees met vlees gegeten had in Argentijnse restaurants (daarover heb ik al verteld). Dus ik verwachtte terug een reuzenproportie. Het tegendeel was waar. De grillade was heel beperkt en van mijn reuzenbrochette was ik ook niet onder de indruk. Bij het vlees kwam een zelf te kiezen saus, een lauwe aardappel en een lekker sla-tje. Op de wijnkaart 3 wijnen die eerder duur waren, dus kozen we voor een Blonde Leffe. De koffie was er wel lekker (Illy) en ze gaven er ook nog is een kleine creme-brule bij.

In totaal betaalden we 45 euro. Na Het gebed zonder eind, wordt dit mijn tweede restaurant in Gent dat voor mij prijs/kwaliteit veel te duur is. Gezien de locatie een restaurant voor toeristen. Hoewel ik eerlijk ga vertellen dat zodra ik inwoner ben van Gent, en dus gratis binnen mag ik het Gravensteen, ik dat zeker ga bezoeken. Wie is er dan de toerist?

U zegt?
  1. patrick says:

    hey, waar heb je de laatste keer een massa vless gekregen……. argentijns steak bedoel ik he

    alvast bedankt

Leave a reply.