Vegetarisch restaurant in Gent

Er zijn minstens 10 vegetarische restaurants in Gent, waarvan maar liefst 3 op wandelafstand van mijn bureau (zelfs minder dan 300 meter). Ik lust heel erg graag groenten en fruit, dus het zal niet verwonderen dat ik daar vaak ga eten tijden de middag. Er is keuze uit Wakame, Lekker Gec en Tuin van Eten.

Ik sta nog steeds verbaasd van de domme reacties die bij mensen opborrelen bij het woord vegetarisch. Zo hoorde ik iemand uit de sector zelf biologisch verwarren met vegetarisch. Ofwel zeggen ze direct: ik moet toch een dikke lap vlees hebben. Alsof je voor of tegen MOET zijn. Ik ben vorige week twee maal gaan eten in een Argentijns restaurant, en daar was het vlees met vlees. Helemaal op zn Amerikaans heb ik dan ook om een doggy bag gevraagd en de dag nadien de restjes smakelijk na de eerst duik verorberd aan de waterkant. Maar ik dwaal af…

Als er naar analogie van een stamcafë ook een stamrestaurant bestaat, dan is dat voor mij vast de Wakame. Een dagschotel kan al vanaf 7,30€. Je gaat er vooral voor de snelle bediening, de no-nonsens sfeer, de lekkere pasta en in de zomer voor de zomertuin. Zoals in alle vegetarische restaurants deel je er meestal een tafel met andere mensen. Dat levert vaak vreemde gesprekken op: van het gaslek in het huis van de oude verhuurster die maar niet wil verkopen tot de kunstenares die niet durft te exposeren.

Lekker Gec is gelegen tegenover het Gents St-Pietersstation en in de zomer kan je er aan de straatkant terecht op het terras. Ik blijf bij dit restaurant altijd een dubbel gevoel hebben. Ik wil tijdens het eten niet overvallen worden door allerlei slogans zoals bijvoorbeeld die tegen Bush of onder mijn bord op het napje lezen dat ik een klantenkaart kan kopen. De website klinkt niet voor niets als "For Mother Earth" Het eten is er smaaktechnisch wel het meest verfijnd van de drie. En de vorige keer verklapte de roddeltante voor me dat ze er kwam omdat ze van een ander vegetarisch restaurant gehoord had dat ze er smaakversterkers gebruiken. Ik vraag mij nu al een tijdje af of ze zout en peper daar ook zou bij rekenen.

Vandaag ben ik voor het eerste gaan eten in de Tuin van Eten. Het was er heel erg rustig, en als dat vaak zo is, zou dat wel is een reden kunnen zijn om er meer te gaan. Op de kaart stond iets grappig: alle producten zijn ook biologisch en de certifiëring en controle hierop gebeurt door BLIK. BLIK? Dat klinkt bijna zoals: de non-smoking policy wordt gecontroleerd door CIGARET.

Je kan ze alle drie is proberen, en wie niet van groenten houdt, wens ik gewoon een dikke lap vlees toe. Smakelijk.

U zegt?
  1. Steerlin says:

    er zijn er nog een heleboel lekkere in de buurt van het station:
    http://www.lekkerindebuurt.be/restaurant/in/27084/sint-pieters-station-gent-belgium

  2. Sabine says:

    Nog op kot gezeten in Gent. Spijt dat ik nooit in Lekker Gec ben geweest.

Leave a reply.