De hippe juf en de krantenknoop

Zondagavond pas om 22u30 geland op Schiphol en dan nog meer dan 2u rijden richting Gent. Maandag was het dus een beetje wazig in mijn hoofd. Op school begon de week van de kranten. Dit is een initiatief van de overheid waarbij elke leerling gedurende 2 weken elke dag een krant krijgt. In totaal zouden er dus elke dag bijna 200 kranten op school aankomen. Maandagochtend was het alvast druk in de leraarskamer. Alle leerkrachten waren ermee akkoord de kranten die dag niet te gebruiken. Behalve ik. Dat kwam even goed uit, want ik kon uit de verse stapel mijn kranten kiezen.

Voor elke leerling nam ik De Standaard, Het Nieuwsblad en een exemplaar van De Tijd. Een mooi aantal om met een oefening te beginnen. Een paar uur later was er paniek in de leraarskamer. Want er waren kranten te weinig. Er was maar 1 krant voorzien per leerling per dag. Oeps. De dader was ook snel gevonden. Nog snel wat weliswaar gelezen kranten gerecupereerd, en iedereen weer tevreden.

Mijn eigen klas zeg maar, die hebben gewoon geen krant gekregen. Gewoon gezegd dat het mijn fout was. Maar ze waren vooral nieuwsgierig naar mijn reis en vooral waarom mijn stem zo schor was. Hun oordeel was snel geveld: ik was vast te veel uitgeweest. En dat idee zagen ze helemaal zitten. Met de nodige fantasiebeelden kwam een fuivende juf te voorschijn. Dat het gewoon een bacterie was op borstkas en luchtwegen heb ik maar verzwegen. Laat mij nog maar even de hippe fuivende juf zijn 🙂

U zegt?

Leave a reply.