Archive for December, 2007

  • 2008 doelstellingen

    Alles begint natuurlijk met gezond en gelukkig zijn. Van jezelf en je naasten. Maar als we daar even van uit gaan, dan heb ik toch 3 doelstellingen voor 2008.

    • Leren snowboarden
    • Een wetenschappelijk project binnen halen op school
    • Een eigendom kopen

    Voila, nu weet u tegelijk wat u mij mag toewensen.

    * no comments *

  • Google, ik wil zelf mijn contacts kiezen

    Ik gebruik een aantal Google services, waaronder Google Reader (de bloglezer), Gmail (mail programma) en Google Talk (chat). Vorige week dook er plots in Google Reader een extra folder op waar ik niet om gevraagd heb: de “Friends shared items”.

    In mensentaal: de “shared (of gedeelde)” items zijn blogposts in je bloglezer die je kan markeren als “shared”. Je doet dat als je wil dat anderen deze blogposts ook lezen. Tot vorige week was de url van die shared items wel publiek, maar je moest hem specifiek aan iemand doorgeven of bijvoorbeeld publiceren op je blog. Sinds vorige week duiken shared items echter automatisch op in Google Reader en daar gaat deze post over.

    In mijn shared items staan momenteel Lamazone en Speedy Shrimp (ook bekend als Meneertje Confituur of Jeroen van Antwerpen Blogt en de bwards).

    Google Reader screenshot1

    Read more

  • X-mas

    Of nu nu uitbundig kerst gaat vieren, of eerder alle luiken dichtslaat en doet alsof de rest van de wereld niet bestaat:

    Prettig kersfeest iedereen!

  • Blogmeetings in Gent

    Deze maand nog koos een internetblad ervoor haar awards in Gent uit te reiken, maar ook de komende maanden staat Gent in de blog-spot-light.

    Blogmeeting voor LVB-lezers, vrijdag 25/01 om 20u, Chess Cafe Gent

    De eerste meeting in de rij komt van LVB, die volgens mij als eerste individuele blogger in België een eigen blogmeeting houdt voor zijn lezers. Luc is een van de meest besproken bloggers, zowel in de positieve als de negatieve zin. Hij is een van de weinige bloggers waar ook de traditionele media graag informatie plukken, langs de andere kant zie ik vaak reacties tegen LVB waarbij ik mij afvraag of de personen in kwestie naast alle beleefdheid en redelijkheid ook nog eens hun verstand verloren zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat net hij een blogmeetig voor zijn lezers houdt. Ik heb mij alvast ingeschreven, hoewel ik voorlopig weinig andere deelnemers lijk te kennen. Als ik iemand zeker hoop tegen te komen die avond, dan is het wel Koen Robeys. Koen?

    Girl geek dinner, woensdag 13/02 om 19u, ergens in Gent

    Het girl geek dinner, een initiatief van Clo, is nog maar aan zijn 3e editie toe, maar lijkt toch al een vaste waarde te zijn in blogland. De eerste twee edities waren in Brussel, de volgende twee in Gent (zo tussen de lijnen door te lezen). Een paar weken geleden verbaasde een collega mij met volgende uitspraak: “Ik moet u toch eens iets vragen. Op de radio was ik aan het luisteren naar een madame die aan het vertellen was over een girl geek dinner. Ahwel, volgens mij kan het niet anders of jij gaat daar ook naar toe.” Ik was inderdaad aanwezig op de eerste editie, en girl geek zijnde heb ik mij gisteren dan ook ingeschreven op de wiki voor editie nummer 3. Wie er bij wil zijn moet zich haasten, want het maximum aantal deelnemers is bijna bereikt (wie te laat is, zet zich best op de wachtlijst waarvan toch altijd nog volk op het laatste moment weg valt).

    Barcamp Gent, zaterdag 29 maart, IBBT Zuiderpoort Office Park

    Van de vier in Brussel georganiseerde barcamps, heb ik er 2 bijgewoond. Tot mijn grote vreugde stel ik vast dat de volgende editie plaats zal vinden op 100 meter van mijn deur. Veel plezier zal ik er helaas niet aan beleven, wat ik ben die dag nog op verlof. Balen… De laatste editie in Brussel trok blijkbaar minder volk. Hopelijk is een verandering van omgeving ook een nieuwe impuls voor het concept.

    Read more

  • Eindejaar

    Het is kerstvakantie. Dat betekent twee weken niet werken voor onderwijsmensjes als ik. Het is ook het einde van het jaar, en dat betekent eindejaarslijstjes. Ik dacht er eigenlijk geen te maken dit jaar, maar ik kreeg een eindejaarsstokske toegegooid van Lama. Ik ga van de gelegenheid gebruik maken om het stokske wat aan te vullen. Dit was 2007:

    Bands en/of artiesten die je dit jaar hebt leren kennen:

    Het album van het jaar was voor mij zonder twijfel “Life in Cartoon Motion” van Mika (YouTube). Hoewel ze in 2007 geen album uitgebracht hebben, zou ik bij de bands de Gotan Project (YouTube) willen aanstippen. Ze hebben 3 keer opgetreden in ons land dit jaar en toch heb ik ze niet 1 keer gezien. Volgend jaar beter.

    Uit eigen land kreeg ik de Fixkes (YouTube) cadeau en herontdekte ik Urbanus via het album Urbanus Vobiscum (YouTube).

    Dingen die je hebt meegemaakt, gehoord,… en die je altijd zullen bijblijven:

    Als ik 2 hoogtepunten uit mijn jaar moet kiezen, dan kom ik voor 2007 bij mijn vakanties uit. Het jaar kon niet beter beginnen dan met een verblijf in Cuba. De zomermaanden brachten mij dan weer naar Canada, een land waarvan ik niet verwacht had dat het mij zo zou aanspreken en ontroeren.

    Read more