Eindejaar

Het is kerstvakantie. Dat betekent twee weken niet werken voor onderwijsmensjes als ik. Het is ook het einde van het jaar, en dat betekent eindejaarslijstjes. Ik dacht er eigenlijk geen te maken dit jaar, maar ik kreeg een eindejaarsstokske toegegooid van Lama. Ik ga van de gelegenheid gebruik maken om het stokske wat aan te vullen. Dit was 2007:

Bands en/of artiesten die je dit jaar hebt leren kennen:

Het album van het jaar was voor mij zonder twijfel “Life in Cartoon Motion” van Mika (YouTube). Hoewel ze in 2007 geen album uitgebracht hebben, zou ik bij de bands de Gotan Project (YouTube) willen aanstippen. Ze hebben 3 keer opgetreden in ons land dit jaar en toch heb ik ze niet 1 keer gezien. Volgend jaar beter.

Uit eigen land kreeg ik de Fixkes (YouTube) cadeau en herontdekte ik Urbanus via het album Urbanus Vobiscum (YouTube).

Dingen die je hebt meegemaakt, gehoord,… en die je altijd zullen bijblijven:

Als ik 2 hoogtepunten uit mijn jaar moet kiezen, dan kom ik voor 2007 bij mijn vakanties uit. Het jaar kon niet beter beginnen dan met een verblijf in Cuba. De zomermaanden brachten mij dan weer naar Canada, een land waarvan ik niet verwacht had dat het mij zo zou aanspreken en ontroeren.


Dingen die je héél stiekem ongelofelijk trots maakten:

Na enkele jaren zwoegen en ploeteren in het water, kreeg ik onderwijsbevoegheid onder water via mijn Divemaster brevet. Jammer genoeg heb ik er sindsdien nog niet zoveel met kunnen doen.

In de wijnles kreeg ik het compliment van meer ervaren proevers dat ik zeer goed wijn kan beschrijven. Zo een talent mag ik natuurlijk niet verloren laten gaan, zodat we er in 2008 met door gaan.

Ontgoochelingen van het jaar:

Het was een geloop en een gedoe om mijn auto ingevoerd te krijgen. Met ongelooflijk veel spijt in het hart heb ik hem amper een half jaar later alweer moest verkopen wegens te veel kosten. 2007 was ook het jaar waarin ik eindelijk eens Bianchi fiets bestelde, maar uiteindelijk niet geleverd kreeg. Hopelijk kan ik de hoofdrolspelers van deze categorie in 2008 in de volgende categorie (aanwinst) onderbrengen.

Aanwinst van het jaar:

Een Mac Mini. Het toestel kan je nog geen internettelevisie noemen, maar het bracht wel mijn computer en Second Life op de TV.

3 mensen die je hiermee graag wil lastigvallen:

Misschien is dit nog de lastigste vraag. Het is niet zo erg als de zoveelste applicatie in facebook waar je ambetant van wordt, maar het scheelt toch niet veel. Daarom gooi ik het stokje naar FotoTineke (Facebook afrekening), Georgina (naar eigen zeggen kuisvrouw van beroep, maar wel een die kan schrijven) en Ronny van den Ingro Spar in Rillaar (nog steeds de supermarktblogger bij uitstek – en uithangbord van Pale Ale – in Belgie).

U zegt?
 1. Tineke says:

  Aaaaaaah – mijn eerste stokje. Help. 😉

 2. Smetty says:

  @Tineke: zo een stokje moet je als blogger toch minstens 1 keer in je leven “verdienen” niet waar 🙂

 3. Stokje aangekomen! Reeds na de 2de pale ale stond alles erop!

 4. Georgina says:

  Ik voel mij een beetje duizelig. Ik word begot aangesproken. Even bekomen en dan toch van wal steken…

 5. Smetty says:

  Niet verlegen zijn Georgina. Naar het schijnt helpt een Pale Ale of 2 drinken bij het schrijven 🙂

 6. Georgina says:

  Voila, missie volbracht! 8)

Trackbacks for this post

 1. librarian.be : 5 maal 3 maal 2007

Leave a reply.