Blogmeetings in Gent

Deze maand nog koos een internetblad ervoor haar awards in Gent uit te reiken, maar ook de komende maanden staat Gent in de blog-spot-light.

Blogmeeting voor LVB-lezers, vrijdag 25/01 om 20u, Chess Cafe Gent

De eerste meeting in de rij komt van LVB, die volgens mij als eerste individuele blogger in België een eigen blogmeeting houdt voor zijn lezers. Luc is een van de meest besproken bloggers, zowel in de positieve als de negatieve zin. Hij is een van de weinige bloggers waar ook de traditionele media graag informatie plukken, langs de andere kant zie ik vaak reacties tegen LVB waarbij ik mij afvraag of de personen in kwestie naast alle beleefdheid en redelijkheid ook nog eens hun verstand verloren zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat net hij een blogmeetig voor zijn lezers houdt. Ik heb mij alvast ingeschreven, hoewel ik voorlopig weinig andere deelnemers lijk te kennen. Als ik iemand zeker hoop tegen te komen die avond, dan is het wel Koen Robeys. Koen?

Girl geek dinner, woensdag 13/02 om 19u, ergens in Gent

Het girl geek dinner, een initiatief van Clo, is nog maar aan zijn 3e editie toe, maar lijkt toch al een vaste waarde te zijn in blogland. De eerste twee edities waren in Brussel, de volgende twee in Gent (zo tussen de lijnen door te lezen). Een paar weken geleden verbaasde een collega mij met volgende uitspraak: “Ik moet u toch eens iets vragen. Op de radio was ik aan het luisteren naar een madame die aan het vertellen was over een girl geek dinner. Ahwel, volgens mij kan het niet anders of jij gaat daar ook naar toe.” Ik was inderdaad aanwezig op de eerste editie, en girl geek zijnde heb ik mij gisteren dan ook ingeschreven op de wiki voor editie nummer 3. Wie er bij wil zijn moet zich haasten, want het maximum aantal deelnemers is bijna bereikt (wie te laat is, zet zich best op de wachtlijst waarvan toch altijd nog volk op het laatste moment weg valt).

Barcamp Gent, zaterdag 29 maart, IBBT Zuiderpoort Office Park

Van de vier in Brussel georganiseerde barcamps, heb ik er 2 bijgewoond. Tot mijn grote vreugde stel ik vast dat de volgende editie plaats zal vinden op 100 meter van mijn deur. Veel plezier zal ik er helaas niet aan beleven, wat ik ben die dag nog op verlof. Balen… De laatste editie in Brussel trok blijkbaar minder volk. Hopelijk is een verandering van omgeving ook een nieuwe impuls voor het concept.

Open Coffee Club

Ik heb er zelf weinig moeite mee om tot Brussel of Antwerpen te rijden, maar toch is het een meerwaarde als een event eens van plaats verandert. Op het lijstje events dat naar Gent mag komen, zou ik zelf de Open Coffee Club Brussels willen zetten. Ja, ik weet dat er “Brussels” in staat, maar so what. Robin? Jean-Louis?

Zelf iets organiseren?

In 2005 heb ik zelf een geek dinner en een blog dinner in Gent georganiseerd (oeww, al 2 jaar geleden). Voor edublogs.be organiseer ik 1 keer per jaar een edublogdinner, maar dat is nog steeds voor een beperkt publiek.

De laatste maanden heb ik met een paar verschillende mensen al gepraat over een onderwijs barcamp. Voorlopig is daar niet echt iets uitgekomen. Deze week heb ik weer een vraag van iemand anders in die zin gekregen. Misschien moet ik iedereen maar eens rond de tafel vragen, en het op mijn to-do lijstje voor 2008 zetten.

In elk geval, als blogmeetings u interesseren, dan weet u in het eerste kwartaal van 2008 alvast wat te doen.

U zegt?
 1. En dan vergeet je nog de ITPRO http://www.geekdinner.be !

  De avond van Barcamp, 29 Maart, wordt er trouwens een combi GGD en IPGD gehouden.

 2. Smetty says:

  @Serge: als er 29 maart een bom valt op Gent zijn er geen geeks meer 🙂

 3. els says:

  De verjaardagsfuif van Gentblogt natuurlijk! Jaarlijks omstreeks half februari, voor bloggers en gewone mensen!

 4. Jean-Louis says:

  Waarom niet in Gent, enig voorstel waar?

  @ Robin:
  We zullen de naam moeten aanpassen “Open Coffee Club Brussels” => “Open Beer happening Belgium” 😉

 5. els says:

  Ah, in Gent: moet het formeel zijn of informeel? Iets waar je kunt eten of niet?

Leave a reply.