Archive for June, 2007

  • Bedankt voor die…

    Bloemen

    Gisteren op de “plechtige” proclamatie kreeg ik totaal onverwacht een bos bloemen van een paar studenten (net afgestudeerd). Ik was een beetje onder de indruk want het is helemaal niet evident dat ze zoiets doen. “Ik heb op 25 jaar nog niets gekregen” zei een collega een beetje beteuterd.

    Omdat ik zo sympathiek was geweest. Hum hum. En dat ik wel heel streng ben, maar ook rechtvaardig. Het was is elk geval een mooie appreciatie die ontzettend deugd doet. Dank u kindertjes.

    Waauw. Of neen, miauw. Vanochtend lag de vaas al omver en had de kat van mijn lief al van de bloemen gegeten. Gelukkig was hij er ziek van. Zo van mijn bloemen eten verdorie.

  • Slapen

    “Is er iets?” vragen enkele collega’s vanochtend bezorgd tijdens de pauze van onze laatste opleidingsvergadering. Niet ziek neen. Ook geen problemen. Alleen een beetje oververmoeid. Deadlines voor verbeteren vorige week en cursussen afwerken deze week zijn blijkbaar op mijn gezicht af te lezen.

    “Ga dan maar wat rusten deze namiddag” stellen ze voor. Dat ga ik doen. Maar wel op de wei van Rock Werchter. Slapen is voor morgen. Of overmorgen.

  • Festival voorzieningen

    Regen + Werchter =

    Combat Shoes

    Mijn combat shoes. Die schoenen gaan al zeker de helft van mijn leeftijd mee. Ik heb ze al eeuwen niet meer aangedaan, maar voor deze gelegenheid mogen ze toch nog eens van de zolder komen.

    Met natte voeten is een festival voor mij echt geen pret. En het maakt ook niet uit als er weer eens een lomperik op je tenen komt staan. Er zijn zo van die functionele dingen die je nooit vergeet…

  • Klussen voor dummies

    Deze week heb ik een paar uur zonder water gezeten. Op zich niets bijzonders. De kranen sputterden wat nadien, maar daarmee zou de kous af moeten zijn. Helaas.

    In de badkamer heb ik een wasbak en een bad die elk verbonden zijn met een warmwater boiler. Voor de waterstop kwam er bijna geen water uit de warm waterkraan van de wasbak, en weinig koud water uit de badkraan. Sinds deze week is het omgekeerd. De wasbak krijgt nu veel warm water, maar het bad niet meer.

    Klussen voor dummies

    Ik vraag mij nu af of er wel genoeg druk op onze waterleiding staat. Of is het weer zo een fysicawet waar ik de ballen van snap? Misschien moet ik toch eens het boek “Klussen voor dummies” bestellen.

  • Laatste loodjes

    Ik was vandaag samen met een paar collega’s naar een studiedag.

    De rest van mijn collega’s niet en ze hebben ook duidelijk niet stil gezeten vandaag. Mijn mailbox puilt uit met ‘nog-te-doen-voor-de-vakantie-‘ en ‘zeer-dringend-‘ mailtjes. Zucht.

    De voorbije dagen heb ik een echte verbeter-marathon gehouden. Het enige wat ik blijkbaar over het hoofd had gezien, was dat er aan de deadline ook een afsluituur gekoppeld is. En zo kwam het dat ik gisteren 5 minuten te laat was om mijn punten in te geven in het systeem. Na 17u was het gedaan. Een elektronisch systeem met een 9-5 job blijkbaar. Gelukkig was er een poweruser in de buurt zodat alles toch nog in orde kwam.

    Nog 14 dagen werken en dan hebben we 6 weken verlof. Als dat geen mooi vooruitzicht is.