Herfst? Zomer!

“De zomer is weer gedaan”. “Ik heb liever de herfst”. “Ik heb soep gemaakt en groenten ingevroren”.

Vreemd. Het is nog maar augustus en iedereen rondom mij lijkt de herfst al te verwelkomen.

Ik wil helemaal niet denken aan de wintercollectie, koud weer, vroeg donker, veel binnen zitten, geen terraskes meer doen, binnen sporten in plaats van afspreken aan de Blaarmeersen, de ramen vervloeken omdat ze te veel kou doorlaten en de huisbaas niet wil investeren in nieuwe exemplaren…

Het is nog minstens tot einde september zomer! De koudere temperaturen en de regen zullen mij niet van gedacht doen veranderen. Leve de zomer.

* Dit gezegd zijnde, gaat Smetty verder in de keuken voor het bakken van zelf-gemarineerde haan uit eigen kweek, het bereiden van saus op basis van (grotendeels) zelf-ingevroren groenten en het degusteren van een bier uit de kerstbierencollectie van vorig jaar. *

U zegt?
 1. Joke says:

  ‘t Wil lukken, ik heb daarnet soep gemaakt zie. Met tomaten en zelfgekochte groenten 😀

  Het bier is voor straks.

 2. LamaZone says:

  hm. heb gisteren ook soep gemaakt. met vrij desastreuze gevolgen, weliswaar. maar wel lekker. laat maar komen die herfst!

 3. Smetty says:

  @Joke: Ik zou ook het bier drinken na de soep 🙂

  @Lama: Soep met desastreuze gevolgen… Maak je dan ruzie met de mixer?  Oeioei… erger, veel erger. Arme lama.

 4. Veedeo says:

  De boontjes staan in reclame !!
  En ik heb mijn kortingsbonnekes uitgeknipt voor de colruyt 🙂

 5. Kris says:

  Eigen Limburgse groenten uit de Moestuin, daar gaat niets boven. Maar uhm, om effe te reageren … herfst? Huh? Herfst, hoe kom je daar nu bij? Wie heeft het tegnwoordig van over herfst? Daar heb ik dus nog niemand over horen spreken … het is hier nog alle dagen 25 graden en het is 23 augustus, lijkt me een beetje vroeg om te denken aan herfst, niet?

 6. Hé, je mag pas over het einde van de zomer beginnen spreken als de zwaluwen verzamelen! Ik heb ze nog niet gezien dus volgens mij krijgen we nog een fantasche indian summer.

 7. Smetty says:

  Dus als iemand begint over soep, bonen of gezellige winteravonden, dan zal ik eerst naar het verzamelen van de zwaluwen vragen.

  Ha. Dat is pas een bruikbaar argument zie.

Trackbacks for this post

 1. lamazone

Leave a reply.