Windows Live Writer

Allez hup, bij Microsoft gooien ze zowaar een blog-schrijftool op de markt: Windows Live Writer (meer bij Kris Hoet). De vraag die ik mij onmiddellijk stel: is dit een alternatief voor het bloggen met Word 2007?

 • Installeren: 1-2-3 klaar.
 • Schrijven in Web Layout
  Web Layout

 • Foto toevoegen (oh my, dag fototools!)
 • Kijken in Web Preview (op de weblog online staat als datum 12/08, de preview geeft de datum van dat moment -13/08- live al weer)
 • Publiceren (inclusief tags)

Amaai. Schitterend. Klein applaus. Het enige wat ik niet gezien hebben is een “split post”, maar dat is een WordPress optie. Met de list optie’s ga ik daardoor even de boot in, maar goed, deze post is dan ook een eerste probeersel. Rond mijn foto’s staat er nu ook een rode kader. Dat was niet intentioneel, maar het ziet er best leuk uit.

Foto’s invoeren (wat met Word 2007 niet werkte), foto’s bewerken, posten op meerdere blogs tegelijk (cool!), layout opmaak, een draft publiceren (en later online zetten). Mooi. Ik zou zelfs durven zeggen dat deze tool het bloggen drempelverlagend maakt.

Bloggen met Word 2007 is door deze tool totaal overbodig geworden. Downloaden die handel.

[tags]Windows Live Writer, Windows Live[/tags]

U zegt?
 1. Hans Mestrum says:

  Wow! En nu word ik helemaal enthousiast om het eens uit te proberen.

 2. Kris says:

  Zal ik nooit gaan gebruiken, net als alles van google (gmail o.a.) en myspace.com … ik vertrouw die zaakjes niet sinds in de VS die wet is gestemd dat de regering of inlichtingendiensten zonder toestemming van wie dan ook zomaar ALLE gegevens mogen opvragen van IEDEREEN zonder ook maar een reden te geven … denk je dat ik nu oevrdrijf? Hmm, er zijn al verschilledne rechtzaken geweest waarbij minderjarigen in de VS werden veroordeeld omdat ze politiek-dissidente dingen op hun website hadden gezet … (het ging over cannabis, maar ook over de manier van rekrutering in het leger). En dat is nog maar het begin … deze dingen die ik opsomde zijn Trojan Horses, ze lijk onschuldige software die gratis ter beschikking worden gesteld door deze grote merken … maar als je eens wist wie ze controleerde en wat er met die info gebeurde … en dit is nog maar het begin (ja, nu lijk ik wel een conspiracy-nut ofzo die hier dingen aan’t verzinnen is om zichzelf interessant te maken) Zoek het zelf op, hierover bestaan vele bewijzen in de alternatieve nieuws-media, maar ookv ermelding op het Amerikaanse FOXnews van 2 minderjarigen die gearesterd waren omdat ze verkeerde dingen op hun blog hadden gezet)
  ik ga 1 link geven, voor de rest kan je zelf verder 🙂
  http://www.prisonplanet.com/articles/march2006/160306myspace.htm

Trackbacks for this post

 1. Het Leven » Blog Archive » Live Writer
 2. Smetty’s Soapbox » Studiedag eliseleren
 3. Smetty’s Soapbox » Vista Launch

Leave a reply.