To: Team Suchmaschinen

Ondanks 2 spam-filters (1e bij Google en 2e in Thunderbird), krijg ik toch nog regelmatig spam mail binnen. Vooral de zoekmachine-boeren lijken massaal hun weg naar mij te vinden. De taalfilter van deze verzenders twijfelt wel een beetjes of ik Nederlands of Duits spreek blijkbaar. Maar om dat goed te maken, krijg ik ze in 2 talen binnen. Zo hoef ik de boodschap zeker niet te missen.

En dan de inhoud:

Geachte heer/mevrouw,
1) Na een bezoek aan uw website www.smetty.be hebben wij gemerkt dat uw domein www.smetty.be niet optimaal wordt weergegeven op Google.
2) Onze taak is het om websites op Google, MSN en Yahoo op de eerste pagina’s te plaatsen, zodat u op internet te vinden bent.
3) Hiervoor registreren wij uw website bij de belangrijkste zoekmachines op internet. Hierdoor verbetert uw ranking en uw linkpopulariteit en krijgt uw site meer bezoekers.
4) Deze service kost eenmalig 299,00. (Vanaf nu niet meer 349,00 alleen nog 299,00)
5) Wanneer u niet tevreden bent met onze service ontvangt u binnen de eerste 4 weken uw geld terug.
6) Als u uw adres uit onze database wilt laten verwijderen, neemt u a.u.b. schriftelijk contact op met: zm_nl@mail.ru
Met vriendelijke groet,
Uw zoekmachine-team

Mijn antwoord:

Beste zoekmachine-team,
1) Volgens mijn statistieken krijg ik erg veel bezoekers via Google. Ik ben dan ook zeer tevreden over de weergave van mijn domein in Google en denk dus dat het eerder aan u ligt.
2) Fijne taak heeft u trouwens om websites op de eerste pagina te plaatsen. Ik zou ze ook niet op de laatste pagina of in het midden zetten eerlijk gezegd. Veel te veel werk.
3) Persoonlijk denk ik dat voldoende posten een betere manier is om opgemerkt te worden door de zoekmachines. Misschien moet u ook eens een blog proberen?
4) Amaai, 299 EUR is wel veel geld om mij op 3 zoekmachines op de eerste pagina te plaatsen. Kost een consultant is Rusland zoveel geld?
5) Binnen de 4 weken mijn geld terug. Dat betekent dat ik ten laatste na 3 weken moet kijken of ik al op de eerste plaats in Google sta.
6) Schriftelijk contact opnemen met een emailadres in Rusland. Amaai, zo modern. Misschien dat ik dat ook eens in Gent ga proberen.

Ik denk niet dat ik op uw aanbod zal ingaan. Uw service heb ik niet nodig en daarnaast bent u ook pokkeduur. Er zijn ook enkele onduidelijkheden. Zo begrijp ik nog steeds niet wie ik binnen uw team moet contacteren, dus vandaar deze post. Ik krijg hetzelfde aanbod namelijk steeds opnieuw van een andere sales. Het moet wel een groot callcenter zijn daar in Rusland. En dan nog iets. Misschien wil u ook doorgeven dat ik geen Duits begrijp? Dat scheelt ons beiden moeite.

Met vriendelijke groet,
Smetty

[tags]Spammers Suck![/tags]

U zegt?
 1. “Beste zoekmachine-team,

  Dankuwel voor uw bericht! Dit e-mailadres wordt inderdaad nog altijd gelezen. Zet het gerust op de lijst adressen die nog meer mail mogen krijgen.”

  🙂

  [ik krijg die mails ook al een tijd, op een heel aantal verschillende adressen–ik reageer gewoon niet meer, je weet nooit of je er niet meer kwaad dan goed mee doet]

 2. Smetty says:

  Ik weet het :-). Het is verstandiger om niet op die dingen te reageren. Maar ik kon het even niet laten.

  ‘k zal ook niet komen bleiten als ze mij in de categorie opstandige kiekens steken 😉

 3. Joris says:

  als we met z’n allen die mails als spam blijven kwalificeren in Gmail zullen ze ten lange leste wel niet meer doorkomen.

  Ik heb ook mijn catch all email adres afgezet.

 4. Smetty says:

  De catch all was ik uit het oog verloren… Moet ik onthouden voor mocht het te erg worden.

  Ondertussen de spamfilter van Thunderbird wat beter ingesteld en zowaar… geen Team Suchmashinen meer in de inbox. Ha 🙂

 5. Hans says:

  Volgens mij hebben we ze allemaal al beet, die mails.

Leave a reply.