http://www.geef-is-een-antwoord.be

Ine, die steeds bekender aan het worden is als top-fotograaf, blogger, podcaster en nog veel meer, gaf mij zo een blog-post-beurt-rol door. Het strafste is dat ik die post wel gelezen had, maar dan mijn cent pas viel toen ze het mailde. “Pass the stick” stond er in de url. Urls lezen opent mij blijkbaar de ogen. Dus als je een boodschap voor me hebt, verpak het dan in een url.

Enkele voorbeelden:
http://www.cindy-je-krijgt-opslag.be/en-een-dikke-bedrijfswagen.htm
http://www.wij-willen-je-sponseren.be/10-gratis-tickets-voor-stockholm.asp
http://www.de-leffe-staat-al-koud.be

Allez, ik wijk af. Laat ik onmiddellijk overgaan tot het uitdelen van de volgende blog-post-beurt-rollen. De winnaars komen uit mijn 10 laatste comments.

 • Corneel omdat hij en zijn ventje (proficiat he) gaan trouwen (of mocht ik dat niet verklappen?).
 • Martijn omdat hij de job aangenomen heeft als mijn persoonlijke Nederlandstalige spellingscontroleur (voor het Engels had ik al iemand).
 • De maizena man omdat hij de grappigste superette (de buurt super, voor mijn Hollandse schoonmoeder) blogger is die Vlaanderen ooit gaat ontmoeten.
 • Els Pieters, omdat ze in mijn comments kwam vertellen dat ze blogt over advocaten (en dan alles illustreert met blote borsten?).

En dan die vragen. Ik zal ze is samenvatten: ik heb nu al 2 jobs dus aan 4 wil ik niet denken, films moet ik zelf aan Viking of Corto vragen die dienen als mijn lange termijn geheugen, ik heb in LA gewoond en dat is een stoefplaats en daarom vertel ik het ook hier, ik heb geen TV maar kijk wel naar Lost en de L Word, ik heb het PS2 game Eye Toy Kinetic gekocht en ben opnieuw begonnen, vliegtuigtickets naar Stockholm zijn nog steeds welkom.

Het zou kunnen dat ik wat vragen bijgefantaseerd heb in al mijn enthousiasme. Oh ja, http://www.het-mag-ook-een-geuze-of-een-blonde-trippel.be zijn.

U zegt?
 1. LVB says:

  Het woord “eens” mag je in gemeenzame stijl afkorten tot ‘es’, maar niet tot ‘is’. ‘Is’ is een werkwoord. Ik hoop dat je die domeinnaam uit de titel van deze post niet echt geregistreerd hebt 🙂

  Luc, spellingscontroleur ad interim

 2. Martijn says:

  Je hoeft niet wakker te liggen. Met dt-fouten valt het nog mee hoor :)) Je scoort beter dan drie vierden van mijn collega’s aan de hogeschool.

  Ik heb mij nu eens ingeschreven voor het Groot Nederlands Dictee van Davidsfonds (kon nog voor de 4de februari).
  Ja, ik weet het, ‘boerenleute’ (of is het boereleute ?).
  Eens zien of ik berhaupt een ereplaats haal.
  Ik ben gesterkt.

  Martijn

 3. Smetty says:

  @Martijn
  Ik probeer zoveel mogelijk zonder fouten te schrijven op school. Dat is mijn plicht, en eigenlijk een evidentie.

  Deze week had ik een discussie met studenten over de spelling van “kopie”. Ik had het met een “c” geschreven. Zo heb ik dat namelijk geleerd. Ondertussen mag het blijkbaar alleen met “k”. Over dat soort fouten schaam ik mij dan ook niet. Hoe vaak gaat die verdomde spelling nog veranderen?

  Een dt-fout vind ik dan weer niet kunnen. Ook op mijn blog niet. Als ik twijfel, gebruik ik trouwens meestal een ander woord.

  Toch zou ik slecht scoren op een Groot Nederlands Dictee. Gewoon omdat ik de spelling niet volg. Veel succes Martijn. Laat weten hoe het je het er vanaf gebracht hebt.

  @LVB: ik ben geen domeinnaam verzamelaar. En nu het niet meer gratis is (werkwoord!), ga ik het zeker niet registreren. 🙂

 4. Corneel says:

  Wat heb ik gewonnen?

Trackbacks for this post

 1. Smetty's Soapbox » Blog Archive » SPAR en mijn welgemeende excuses

Leave a reply.