EyeToy Kinetic: set-up

Ik had het hier al aangekondigd, en vandaag was het zover: ik heb mijn eerste eigen Playstation game gekocht, de EyeToy Kinetic.

In de Fnac was de voorraad uitgeput en een nieuwe lading zou nog weken op zich laten wachten. Na lang zoeken vond ik toch nog een bundel waar zowel de EyeToy USB camera als het spel inzaten. Ik betaalde net geen 60 eur voor het combi-pakket.

Om het spel te spelen heb je nodig: een Playstation 2, een EyeToy camera, een televisiescherm en het spel EyeToy Kinetic. De Playstation leen ik van de Viking en we hebben ook een oude afgeleefde TV (we gebruiken die alleen om games op te spelen). De Eyetoy camera plaats je op het televisie scherm zodat je bewegingen geregistreerd worden. Op het scherm zie je jezelf bewegen binnen het spel.

EyeToy Kinetic is “een trainingsprogramma waarmee je aan je uithoudingsvermogen en conditie werkt”. Je wordt bijgestaan door de personal trainer van je keuze: Matt of Anna. Gedurende 12 weken helpen ze bij een individueel trainingsprogramma dat bestaat uit de cardiovasculaire zone, de gevechtszone, de spierversterkings-zone en de lichaam- en geestzone. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een programma samen te stellen. Alle outfits zijn Nike branded (mooi voorbeeld van het succesvol integreren van merkenmarketing in games).

We zetten de tv op de tafel in de living en ik begin aan dag 1 van mijn trainingsprogramma. Op basis van 4 vragen krijg ik het “medium” niveau toegewezen. Ik sla de opwarming over (had net 4 uur beweging achter de rug) en begin aan het eerste spel. Ik moet in de juiste volgorde blauwe bollen aanraken. Na enkele minuten sta ik al helemaal bezweet op te gaan in het spel. Een bepaald deel van het scherm heeft de dubbele houten deur van de living als achtergrond. De camera en het spel hebben het er moeilijk mee. We besluiten 2 kubussen (de salontafels) op elkaar te zetten zodat we daar het scherm kunnen op zetten. De camera heeft nu een volledige witte muur als achtergrond (blij dat ik geen bloemekesbehang heb). Viking gaat nu proefdraaien en tot mijn grote plezier gaat ook hij na een paar minuten helemaal op in het spel.

Eyetoy game

Mijn salontafels zien er nu zo uit:

Eyetoy setup

Ik probeer via een gevechtzone game deze laatste set-up en ook voor mij lijkt dit helemaal te voldoen. Onze sportstudio is nu helemaal ingericht.

Het is nog iets te vroeg om over het spel zelf te oordelen. Morgen ga ik echt aan het trainingsprogramma beginnen en dit uitvoeren zoals gevraagd, met opwarming en cooldown. Ik ga in elk geval proberen om het twaalf weken uit te houden.

De EyeToy Kinetic speelt in op games, gadgets en een gezonde levensstijl (niet toevallige drie booming markets); is een spel voor alle leeftijden en zowel voor haar als voor hem. Vandaag al een succesverhaal.

Hopelijk heb ik eindelijk een game gevonden dat mij langer dan een paar dagen kan boeien. En het is nog verantwoord ook!

U zegt?
  1. Gundilo says:

    Ik heb ook zo’n EyeToy en heb onlangs ontdekt dat je meer kan met de EyeToy. Je kan hem gebruiken als web-/security-cam, dan moet je wel de drivers downloaden. Met CoffeeCam kan je dan, met de ingebouwde ftp-functie, op periodieke een webcamshot op het grote web plaatsen. Zo kan je van overal ter wereld je woonkamer, keuken, voordeur, … bekijken!

  2. Smetty says:

    Ik gebruik mijn buurvrouw als security eye. Alleen valt die niet te programmeren natuurlijk 😉

    Interessante toepassing wel.

  3. contest. aggregator band out thought pyrakasarugiand at times – and panty up.

Leave a reply.