Gentse Koppen

Ik lees veel blogs, maar amper twee ervan zijn echte fotoblogs. De reden daarvoor is dat ik vooral interesse heb in foto’s van vrienden en kenissen. Als die in de toekomst wat meer gebruik gaan maken van services zoals Flickr, denk ik wat meer foto’s in mijn aggregator te zullen bijhouden.

Een fotoblog is dus niet echt mijn ding, en foto site’s nog minder. Maar toch was ik aangenaam verrast door een nieuw Gents initiatief (via de Zone 09): Gentse Koppen.

Het opzet: “Wat? Gentse Koppen heeft zich tot doel gesteld om maar liefst vijfduizend Gentse straatbeelden en portretten van Gentenaars te verzamelen op één website. Waarom? Omdat we er zin in hebben en omdat Gent een prachtige stad met fantastische inwoners is. Gentse Koppen wil deze mensen een gezicht geven. De prooi: Het volledige Gentse grondgebied en zijn inwoners, zonder onderscheid van leeftijd, geslacht of kleur. Hoe? U kunt de fotograaf van Gentse Koppen eender waar in de stad tegen het lijf lopen. U bent gewaarschuwd!”

Een erg leuk initiatief van Geert Huysman (uitgegeven via Arsapix). Jammer dat deze freelance journalist en fotograaf geen RSS voorzien heeft op Gentse Koppen. Dat was zonder twijfel de slagroom op de taart geweest en had van mij een trouwe bezoeker gemaakt.

U zegt?
  1. Gundilo says:

    Inderdaad een erg leuk initiatief, maar niet uniek want ik herinner me een gelijkaardige actie in Eeklo een paar jaar geleden. Ik vind er echter niks meer over terug op het grote web.

Leave a reply.