Maja de duif

Ik wil het jaar met een werkende agenda beginnen, waarbij agenda zowel de planning als de plaats waar ik alles kan bijhouden betekent. Uit 2005 nam ik 3 problemen mee:

  1. Begin oktober weigerden mijn telefoon en mijn online agenda (die op een eigen server staat) om deftig met elkaar te synchroniseren. Het resultaat was een ‘kaas met gaatjes agenda’ en ik hield er een echte technologie dip aan over.
  2. Vorige week werd duidelijk dat ik alweer de verjaardag van een vriend vergeten was.
  3. In mijn agenda stond nog een 3e werkopdracht waarover ik sinds september niet meer gehoord had.

Tijd voor actie om het nieuwe jaar goed in te zetten:

Mijn telefoon en mijn agenda kreeg ik niet meer aan de praat met de software die al geinstalleerd was. Uiteindelijk was er een helpende viking (agenda nog een keer wissen was geen optie) en een nieuwe betalende software (CommonTime) nodig om de klus te klaren. Alles loopt nu weer als een zonnetje.

Vorig jaar ben ik erin geslaagd om bijna iedereen zijn verjaardag te vergeten. Ik ben daar niet trots op, en zeker niet blij mee, maar wie mij daarop afrekent is waarschijnlijk geen echte vriend. Dit jaar heb ik mij toch voorgenomen om geen enkele verjaardag te vergeten. Alle data zijn ondertussen aan mijn agenda voor 2006 toegevoegd en ik heb ze ook in een online service toegevoegd die mij 3 dagen vooraf een mailtje stuurt. De data staan nu fysiek op 3 verschillende plaatsen. Als het ik nu nog vergeet, dan weet ik het ook niet meer.

In september had ik een lesopdracht voorzien voor januari-maart. De opdrachtgever (de school) heeft de laatste 3 maanden niet een teken van leven gegeven, geen contact of een contract zeg maar. Ik heb daarom besloten om voorrang te geven aan mijn huidige werkgevers die wel concreet zijn.

Overdaad schaadt, maar ik heb niets tegen een drukke agenda. Daar hoort alleen een beetje organisatie bij. En regelmatig vakantie. Als ik een vogel was, dan zou ik een kindje zijn van een bezige bij en een trekvogel. Euh… Maja de duif?

U zegt?

Leave a reply.