iPod-vulling

Af en toe gaan we is op zoek naar nieuwe podcasts. Net zoals bij de blogs die we lezen, verandert ook af en toe de podcast waar we naar luisteren.

In Vlaanderen is er weinig veranderd sinds mijn laatste post. De openbare omroep is nog niet op de kar gesprongen, en ook bij de individuele podcasters zijn er weinig initiatieven die mijn aandacht getrokken hebben. Op Gent.blogt heb ik zelf een eerste podcast gedaan, nummer twee is gepland tegen het einde van de paasvakantie.

De internationale podcasters dan.

 • Helemaal out: WebTalk Radio. Hoewel de hosts van deze show inspelen op de internet actualiteit, kunnen ze mij niet meer boeien. Ze zijn gewoon saai.
 • Blijvers: Adam Curry en Dave Slusher (beiden boeien mij niet genoeg om dagelijks naar te luisteren, maar af en toe pik ik graag een show mee). IT Conversations heeft nog steeds het beste en meest gevarieerde aanbod aan podcasts.
 • Nieuw: Chris Pirillo zijn eerste podcasts waren barslecht (drie uur opname was geen uitzondering). Onlangs herondekte ik deze shows en sindsdien ben ik een fan geworden. Een nieuwe grote aanbieder in de podcast wereld is The Podcast Network, beter gekend als de makers van de G’day World show. Naast de moedershow van dit netwerk heb ik ook de Bizblog aan mijn aggregator toegevoegd. In het muziekgenre heb ik Coverville en Insomnia radio toegevoegd. Ideaal voer voor een fietstochtje

Ik probeer veel podcasts, ik bespreek er regelmatig op die andere weblog, maar ik mijn eigen aggregator zitten vooral veel “vaste waarden”. In zoverre je dat mag zeggen natuurlijk over een medium dat amper een half jaar oud is.

U zegt?
 1. Librarian says:

  Misschien vanuit een onverwachte hoek, maar je moet zeker Catholic Insider (www.catholicinsider.com) eens proberen.

  Ik ontdekte deze postcast naar aanleiding van het overlijden van paus Johannes Paulus II. De beheerder van de postcast is Roderick Vonhögen, een jonge en dynamische katholieke priester van het bisdom Utrecht in Nederland. Ook als je zelf niet katholiek of gelovig bent zitten er interessante en spannende dingen tussen de interviews e.d. die hij brengt.

 2. Smetty says:

  CNN heb ik nog niet geprobeerd, maar de Catholic Insider is de podcast of the day denk ik 🙂 Erg professioneel gemaakt.

Trackbacks for this post

 1. Smetty's Soapbox » Blog Archive » iRiver: NL feeds

Leave a reply.