Nachtvliegers

Politieke chaos in België: koeriersbedrijf DHL gaat ofwel uitbreiden (met meer nachtvluchten, maar ook meer werkgelegenheid als gevolg), ofwel verhuizen naar Oost-Duitsland.

In deze tijden van economische problemen kan geen enkele regering het zich veroorloven om zoveel jobs verloren te laten gaan. Er is alleen een dikke maar: geen enkele regering wil meer nachtvluchten boven zijn grondgebied. Dat ligt namelijk gevoelig bij de kiezer.
Ik heb nooit stil gestaan bij de gevolgen van de regionalisering in België. Het is volgens mijn weten ook de eerste keer dat we in een onmogelijkheid van besturen in dit land gebracht worden. De federale regering wil vooruit in het DHL dossier, maar Brussel en Vlaanderen willen niet mee. En het ergste van al: er is geen hië rarchie in het systeem. De federale regering kan dus ook niets opleggen. Misschien geraken ze er alsnog uit, maar het is weinig belovend.

Er zijn maar 2 Vlaamse partijen die niet rechtstreeks via een regering in het dossier betrokken zijn: Groen en het Vlaams Blok. En je moet verdomd stekeblind zijn om niet te zien wie hier rijkelijk de vruchten gaat van plukken. Veel geblaat en verontwaardiging bij de traditionele partijen bij de verkiezingen, maar ik mis nu wel de wol. En steek bij die volgende verkiezingen de hand maar in eigen boezem en gaat niet huilen over al die verzuurde Belgen, bij zoveel amateurisme mag dat wel.

En alsof het nog niet absurd genoeg is, gaat onze eerste minister nog is over kop met zijn auto. Zie daar inspiratie voor een Belgische film, een surrealistische natuurlijk.

U zegt?

Leave a reply.