Een echt circus: update

De openstelling voor het publiek van het wintercircus door het Huis van Alijn was, zoals we gisteren zelf hebben vastgesteld, een succes. De terechte verontwaardiging voor de toestand van het gebouw en het gerucht dat de Stad Gent het wil slopen, bezorgde het circus de noodzakelijke aandacht.
(zie ook 08/09)

De toekomst van het gebouw staat nog niet vast, zoals we vandaag kunnen lezen in De Morgen: "Vorige week raakte bekend dat de stad Gent Circus Mahy had gekocht om het daarna te slopen, maar dat spreekt Van Rouveroij nu tegen. … Dat het circus, eenmaal aangekocht, onder de sloophamer zou verdwijnen, is verre van zeker. "We moeten eerst onderzoeken of het oude gebouw, dat inderdaad in zeer slechte staat is, wel gesloopt moet worden", zegt Van Rouveroij. "Het groot theater met de prachtige koepel willen we alleszins behouden, ofwel met renovatie ofwel als nieuwbouw." Wat de stad met het Circus Mahy van plan is, is niet duidelijk. "Daarvoor moeten we de discussie over het Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur afwachten", zegt Van Rouveroij. …"(De Morgen, maandag 13 september 2004)

Wordt vervolgd…

U zegt?

Leave a reply.