Creatievloot: Variatie op eend

De Creatievloot is een project van het beeldhouwerscollectief vzw Loods 13 van onder meer Walter De Buck (Gentse kunstenaar die de Gentse Feesten terug op de kaart zette). Een 40-tal kunstenaars tonen hun werken in de binnenstad op en langs de Gentse waterwegen. Traditioneel viel de expositie samen met de Gentse feesten, dit jaar werkt men samen met Odegand (Festival van Vlaanderen).

Informatie vinden over de expositie was bijzonder moeilijk. Op de website van de stad Gent niet eens de url van de organisatie (dikke nul mannen), maar gelukkig wel degelijke info bij het Festival Van Vlaanderen. Ik heb foto’s genomen van twee werken bij het Gravensteen, maar jammer genoeg hadden vandalen de naambordjes al weggenomen. Na lang surfen toch de kunstenaars en enige informatie gevonden.

Zonder titel van Jelle Luypaert: "Aan het Gravensteen presenteert hij een extreme uitvergroting van een grijnzend geel plastic eendje, zo’n type dat zich graag laat vangen op een doorsnee Vlaamse kermis. Qua kitsch- en decorgehalte spreekt zulk object uiteraard voor zich, afgezien van het feit dat Luypaert het zelf ‘hyperrealistisch’ noemt".

Zonder titel van Katrijn Vanaelst: "…Laisse les prendre le chemin de couleurs Het zal het Gravensteen verlossen van haar machtsmisbruik, haar grijze indruk! De combinatie zal voor een speelse frisse sfeer zorgen! Maar vooral een fleurig Gravensteen teweegbrengen …"

Ik heb mijn foto’s wel een titel gegeven: "Variatie op eend". Enjoy.

Note: werken letterlijk geciteerd uit www.creatievloot.be
Foto’s: boven werk van Jelle Luypaert, onder werk van Katrijn Vanaelst

U zegt?

Leave a reply.