Phoneless

De toetsen van mijn GSM begonnen de laatste maanden wat te verslijten. Dat weet je als je regelmatig een SMS naar de verkeerde persoon stuurt omdat de toetsen foutief of zelfs helemaal niet reageren. Ook internetpagina’s scrollen lukte niet meer. Ik wist dus dat er sleet op zat en dat er stilaan uitgekeken moest worden naar een ander exemplaar. Net voor #GGD12 viel het ding, toch een beetje onverwacht, helemaal dood. De batterij denk ik.

Lama bracht redding in de vorm van een iphone die ik mocht uittesten (thx). Viking en Ine hielpen mij bij het kraken (thx). Het toestel heeft echter zijn beste tijd gehad en houdt het maar 2 dagen uit alvorens zonder netwerk te vallen. Waarschijnlijk een hardware probleem. Exit iphone, maar wel leuk dat ik het even heb kunnen proberen.

Ik ben dus nog steeds phoneless. Eigenlijk weet ik momenteel niet goed welke richting ik uit wil: een iphone of een toestel zoals de Nokia E71.  Laten we eerlijk zijn, een iphone is gewoon de telefoon om te hebben als gadget. Punt. Maar toch twijfel ik. Ik vind €600 veel geld voor een telefoon. Daarnaast heb ik ook mijn twijfels bij de duurzaamheid van de iphone en vind ik hem voor mijn gebruik weinig robuust.

Het is dus twijfelen tussen het ultieme gadget en een toestel dat beter bij mijn noden past. Gisteren werd dan ook nog eens bevestigd dat er een nieuwe iphone uitkomt midden juni. Als ik er toch één koop, dan liever direct de nieuwe.

Ik zit er nu aan te denken om gewoon een nieuwe batterij voor mijn oude phone te kopen. Dat kan voor €10 verzendkosten inbegrepen. En dan gaan we in juni voor een nieuwe. En heb ik nog 3 maanden extra bedenktijd.

Eigenlijk zou ik eens een tijdje zo een Nokia willen proberen. Iemand een testphone liggen?

U zegt?
 1. Jan says:

  Al eens gedacht aan een HTC?
  Momenteel werk ik met ee htc tytn II… zeer tevreden over. Al droom ik zelf wel eens van een iphone 😉

 2. Mis je geen full keyboard op de iPhone? Ik vind dat ferm handig om mails mee te versturen ed. Zelf wacht ik eerder op de HTC Dream aka G1. Eveneens een gadget, maar wel met een full keyboard 😉

 3. frank says:

  ik werk momenteel met een nokia e61i (voorganger van de e71) en ben daar heel tevreden mee. het besturingssysteem is … redelijk en je moet hem niet kraken om er naar eigen goeddunken software op te installeren (het aanbod symbian-soft is overigens bijzonder groot).

  ik twijfel zelf nog welk toestel ik over een paar maanden zal kopen, maar de aanwezigheid van een echt toetsenbord is een absolute voorwaarde. in volgorde van voorkeur momenteel; palm pré (fantastisch toestel, maar er is zelfs nog geen definitieve release-datum voor de USA laat staan Europa), de nokia e71 of idd een HTC Dream/ G1 (maar ik ben niet 100% overtuigd van de maturiteit).

 4. boskabout says:

  De G1 (aka Googlephone) is nu ook verkrijgbaar in Belgie, al blijkt het om een Duitse versie te gaan: http://blogs.tijd.be/tzine/2009/03/googlephone-nu-ook-in-ons-land-te-koop.html .

 5. Ow zeg, net vandaag blijkt men de HTC Dream te beginnen verkopen hier: http://www.hotgsm.be/gsm/Dream-G1-android.html

  400 €, valt gelijk nog wel mee voor dergelijke telefoon, die je dan niet eens moet kraken 🙂

  Al ga ik toch nog eventjes de kat uit de boom kijken.

 6. Jan says:

  Ik heb zelf een E71 en ben super tevreden. Batterij is fenomenaal, toetsenbord goed, geluidskwaliteit zeer goed, stabiliteit uitstekend…

 7. Smetty says:

  Thx voor de feedback @jan @peter @frank @boskabout @jan!
  In de optiemand zitten voorlopig: de te verwachten iphone, de Nokia E71, de palm pré en de HTC Dream G2.
  Schone verzameling. 🙂

 8. Even gegoogled, die G2 ziet er idd niet slecht uit.

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Na eliminatie: het zal een iPhone worden
 2. Smetty's Soapbox » Blog Archive » HTC Desire

Leave a reply.