Girly & Geeky in Londen

london.JPG

Wat doe je als merk vandaag wanneer je buzz wil creëren via vrouwelijke bloggers? Dan schakel je de Girl Geeks van Clo Willaerts in.

Dat deed Eurostar, waardoor de 12e editie van het Brussels Girl Geek Dinner (BGGD #12) in Londen doorging. Samen met 39 andere Girl Geeks mocht ik gaan shoppen onder het motto “when the pound is low, it’s hard to say no!”.

Girl Geeks kwetteren geen decibels maar wel online data en dat werd opgevangen via dit social mobile app. Met mijn data abo (Proximus) zou dat een pijnlijke factuur opleveren, maar dankzij Mobile Vikings konden we dat gratis doen. Het enige wat een girl geek dan nog nodig heeft is een smartphone. Een werkende smartphone vooral.

Murphy sloeg wel toe afgelopen week op dat gebied. Mijn trouwe Sony Ericsson K800i gaf definitief de geest. Ik had het wel zien aankomen en een iphone (2G) van lamazone gekregen om te testen. Na uren bricoleren was ik er afgelopen week in geslaagd om de iphone te kraken, maar langer dan 2 dagen bleef mijn netwerk niet in de lucht. En wanneer besloot de iphone om er gisteren mee te stoppen? Zodra ik aankwam in Brussel-Zuid. Gelukkig had ik ook dat voorzien en de Nokia N80 van mijn wederhelft voor een dagje geleend. Die phone werkte gelukkig wel. Twitteren was geen probleem, maar op de mobile app van Eurostar ben ik niet veel geraakt (we waren dan ook testers voor dat platform).

Soit. De shopping trip. Op 1u en 51min stonden we in Londen, toch een serieuze tijdswinst sinds ik de vorige keer de Eurostar had genomen. Dankzij de Oyster vervoerskaart sprongen we zo op de metro richting winkelstraten. Om het ons gemakkelijk te maken waren er enkele exclusieve voordelen voor ons geregeld. Ik ben dankbaar ingegaan op de “show” van BOSE (als ik een eigen huis heb, wil ik zo een geluidsinstallatie zeker hebben), de bloggerspresentatie in de Apple store en een bezoek je aan de National Geographic store. De “shape & paint manicure”, de “free nail polish” en alle drankjes heb ik laten liggen want er moest geshopt worden!

En wat belandde er uiteindelijk in de Smetty-shoppingbasket? Dankzij een tip van medeshopster Kathelijne kon ik 2 jeansbroeken scoren. In de Lush store liet ik mij adviseren door Saskia en kwam uiteindelijk met 2 bad-bruisballen naar huis en nog enkele beautyspullen. Jeans en beautystuff dus, Girly me is tevreden. Ik had ook gadgets en coole hebbedingen willen kopen, dus Geeky me zal nog eens terug moeten naar Londen (een treinticket met de Eurostar kan vanaf 80 euro). Aangezien de pond extreem laag staat, ga ik er geen gras over laten groeien.

De dag werd afgesloten met een chique high tea in het luxueuze Berkeley Hotel. Dat is de Michelin-ster versie van een patéke eten in een tea-room. Ik was in elk geval onder de indruk.

De Eurostar bracht ons weer netjes op tijd naar Brussel en BGGD #12 zat er op. Het was een fijne dag. Dank u girl geeks voor het gezelschap, Eurostar voor het vervoer, Mobile Vikings voor de simkaart en het gratis telefoon- en dataverkeer, Caroline Maerten van Rollingtalks voor de organisatie, en last but not least Clo die dit allemaal mogelijk maakt voor de girl geeks.

Veel straffer kan zo een BGGD niet meer worden. Tenzij er een touroperator, een vliegtuigmaatschappij of een reder van cruiseshepen dit weekend de girl geeks heeft ontdekt.

U zegt?
  1. janien says:

    Wow! Wat een woordenschat! Om van te snoepen. En niet alleen op taalvlak kom ik hier bijleren …

Trackbacks for this post

  1. Pensées sans importance » Blog Archive » Definitely Geeky, None the Less Girly!
  2. Dat was Londen! « Imke Dielen
  3. Comment réussir une action de buzz | Everybody needs Somebaudy
  4. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Phoneless
  5. Koning draait Drupal « The Sausage Machine

Leave a reply.