Pampergeld voor Jinte, Silke en Domien

Vandaag is één van mijn nichtjes bevallen van een dochtertje, Jinte genaamd. Mijn grootmoeder was er nochtans zeker van dat ze “Ilse” gehoord had aan de telefoon. Maar Ilse, dat was een topnaam toen ik nog op de schoolbanken zat. Tegenwoordig noemen de kindjes anders, want zo gaat dat namelijk met namen. Silke is een paar weken geleden geboren, mijn neef Bart is de trotse papa. Domien is dan weer het kindje van vrienden.

Ze hebben allemaal iets gemeen: ik moet nog pampergeld geven. Domien is echter ondertussen al 5 maanden oud. Als ik mij niet haast, dan kunnen de ouders het geld misschien investeren in een fietsje of zo.

Het gebeurt mij wel vaker dat ik langs ga voor het officieel overhandigen van het pampergeld, en dat die baby al een peuter blijkt te zijn. Tijd vliegt, kindjes groeien als kool. Wat ik ondertussen afgeleerd heb, is een cadeautje meedoen voor het zusje of het broertje. Ik blijk helemaal geen talent te hebben in het inschatten van speelgoed voor een bepaalde leeftijd.

Voor een kleuter van 3 jaar kocht ik een tijdje geleden”verantwoord speelgoed” uit de verantwoorde speelgoedwinkel voor de leeftijd van 5 jaar. Blijkt die kleine al lang te spelen met speelgoed voor 6+. En toen ik onlangs een boekje kocht voor een andere kleuter, bleek het kind de volledige collectie al in bezit te hebben (en uitgelezen) natuurlijk. Afschaffen dus dat speelgoed, en eventueel vervangen door een veilig alternatief zoals fruit of een gezond pakketje snoep.

Pampergeld is een fijn alternatief voor cadeautjes of geboortelijsten. En iedereen is er blij mee. Maar ik heb wel nog een boodschap voor al mijn vrienden, kennissen en familie in de fase van voortplanting: probeer het wel een beetje over het jaar te spreiden hé. Dank u.

U zegt?
 1. Jinte en Silke! says:

  Hallo,

  Ik typte Jinte op google in en kwam toen op jullie site.
  Ik heet ook Jinte, en ben bijna 8 jaar oud. Mijn zusje heet Silke, zij is 4 jaar!
  Wat toevallig he?!

  Groetjes van Jinte en Silke

 2. Smetty says:

  Twee mooie namen!

 3. Josien says:

  Ik heb 2 prachtige dochters, de ene is bijna 5jaar en heet Silke en de andere is 8 maanden en zij heet Jinte, als dat geen toeval is!!!!

 4. Jinte says:

  Onze hond heet Jinte! Is wel de mooiste hond van de wereld, dus ook een mooie naam uitgezocht!

 5. silke says:

  halo!!
  ik ben silke
  en ik vind het een pracht van een naam!!
  goed gekozen

Leave a reply.