iRiver: NL feeds

Nu ik weer meer in de wagen of de trein zit (verplaatsing naar het werk), luister ik ook meer naar podcasts. Voor mij gaat podcasten namelijk samen met autorijden, trein reizen of met fietsen (buiten de stad en niet op het voetpad ;-)). Tijd voor een update op het Nederlandstalige front.

Deze lijst is mijn persoonlijke smaak en dus zeker geen representatieve weergave van beschikbare podcasts. Wie een globaal overzicht wil kan altijd is op Eug’s podcasting.be gaan kijken, bij Bernard’s podcastinfo.nl en voor technologie moet je zeker bij frEdSCAPes zijn.

  • Nieuw:
    • TROS Radio Online: dit programma van de TROS is een must voor elke Nederlandstalige internetprofessional of ge├»nteresseerde. Peter De Bie presenteert het samen met Francisco van Jole en Marie-Claire van de Berg. Inhoudelijk brengt het programma internationale en Nederlandse actualiteit, interviews, maar ze testen ook actief internettoepassingen.
    • De Edukast: Edukast is de podcast van Pierre Gorissen. Hij brengt elke zondag een nieuwsoverzicht van de onderwijs/internet actualiteit van de voorbije week en verwijst daarbij naar de daarbij horende posts. Ook al lees ik zijn weblog, toch brengt de podcast een interessant weekoverzicht en is het een toegevoegde waarde. Ook voor niet-onderwijs mensen een aanrader.
    • WILT: in samenwerking met Topradio maakt WebMistress (aka Clo Willaerts) een podcast over het sex-ABC. Kort en bondig, maar ook professioneel gemaakt en dus aangenaam om naar te luisteren. Wacht niet te lang, want ze zitten al aan de letter “V”.
  • Blijvers: LVB podcasts (audio + video), Het Geroezemoes
  • In de wachtkamer: Diskidee (weinig updates), DruugeRadio (comeback?), BNN (te weinig tijd), VRT (te weinig keuze)
  • Cultuur: in Gent heeft men nu met Erwin Mortier ook een podcastende stadsdichter en daarnaast heeft ook de Vooruit een kersverse podcast (Uitgelezen – Een levend boekenprogramma m├ęt muziek – opent elke maand met De Herlezer, een gast die een klassieker herleest en becommentarieert). De eerste podcast met Rick de Leeuw beviel mij zeker, en hopelijk breiden ze dit initiatief uit.
U zegt?

Leave a reply.