Alfawijfjes en schoenen

In de Weekend Knack zijn er 3 dingen die ik altijd lees: de restaurant bespreking ( radar/tafelen), de column van Jean-Paul Mulders en die van Tessa Vermeiren.

In de Weekend Knack (nr. 40) las ik een interessante quote over “alfawijfjes”. In een recent onderzoek van het Britse Vogue naar het bestedingspatroon en de attitudes van vrouwen had men het volgende vastgesteld: “een grote groep vrouwen uit de middle class, die je zou kunnen classificeren als alfawijfjes, zijn zeer kapitaalkrachtige en zeer gretige consumenten. Ze verdienen veel geld, werken bikkelhard, hebben vaak ook geen partner of geen partner meer. Ze maken er een sport van om zichzelf flink in de watten te leggen. Wat koopt een vrouw die zichzelf wil verwennen? Schoenen! Gemiddeld bezitten de ondervraagde alfawijfjes er zestien paar.”

Natuurlijk voel ik de behoefte om mijzelf daaraan te toetsen. Ik ben namelijk al een paar maanden op zoek naar een paar schoenen. Mijn “schoenen-sensor” is dus actief. Als ik aan mijn (werk)schoen denk, laten we zeggen dat de zool en de schoen elkaar niet meer raken, begin ik mij toch af te vragen waar het met mij mis gegaan is. Maar nu weet ik het: ik moet meer geld gaan verdienen en mijn lief van de hand doen.

Ik ben dan maar is mijn schoenkast gaan kijken en vond daar… euh zestien paar. Bij die zestien paar zitten 7 paar sportschoenen (fitness-, loop-, squash-, fiets- en duikschoenen, naast 2 paar “voor-alle-gebruik”). Die tellen niet mee zeker in dat alfa-verhaal?

Een ander product dat de alfawijfjes graag zullen gebruiken is ongetwijfeld de Samsung Lady foon. “Samsung zegt met de T500 Lady Phone precies te maken wat vrouwen willen: van oplichtende ‘diamantjes’ aan de buitenzijde tot een spiegel-display aan de binnenzijde om bijvoorbeeld de lippen te kunnen stiften. Verder geeft de telefoon inzicht in bioritme, vetgehalte en het aantal calorieën dat de bezitter dagelijks verbrandt. Een speciaal in te stellen schema geeft informatie over de menstruatiecyclus. Hoe groot is op een willekeurige dag de kans op zwangerschap?” gelezen op Marketingfacts (via Frankwatching).

Het alfa-gehalte staat ook expliciet vermeld op de product pagina van de Samsung SGH-E530 (Lady foon): “De ideale partner om mee te shoppen. Met de ingebouwde megapixel-camera met flash LED van de SGH-E530 fotografeer je moeiteloos je laatste aankopen! Stuur een MMS en laat je vriendinnen groen worden van jaloezie als ze zien welke leuke schoenen je hebt gescoord.”

Er is één ding dat niet matcht in dit verhaal: als de alfawijfjes geen partner hebben, waarom zouden ze dan hun menstruatiecyclus altijd bij zich willen hebben. Dus de moraal van dit verhaal: alfawijfjes gebruiken geen Lady foon, maar de respectievelijke doelgroepen kopen wel massaal schoenen.

Mijn conclusie: ik wil absoluut geen Lady Foon (“lief heb jij mijn GSM gezien?” krijgt plots een totaal andere betekenis), maar moet wel dringend om schoenen. Nu nog geld en het lief zien te combineren…

U zegt?
  1. marie says:

    kei-spannend verhaal. door dit verhaal te lezen heb ik spontaan zin om zo een lady-foon aan te schaffen (en ik heb wel ne vriend!!) en een paar schoenen is voor de volgende shop-aanval die ik krijg

  2. Paul Timmers says:

    Kom nu gerust bij mij even kijken,als je op zoek bent naar toffe zéér betaalbare schoenen.
    Als je 3 paar hebt voor € 60 (en dan enkel nog kwaliteitsschoenen) mag je toch niet jammeren over de prijs

Trackbacks for this post

  1. Smetty's Soapbox » Blog Archive » Wijn

Leave a reply.