Smetty is een spion

Een blogger schrijft om gelezen te worden. Het checken van de hits en de referrers behoort dan ook tot de dagelijkse routine. Maar er gaat niets boven een comment, geplaatst door een lezer van je weblog. Dat is iets concreet, meer nog… dat is participatie zoals men dat bij de creatie van het net in gedachten had. En het geeft een antwoord, hoe miniem ook, op de smeulende onopgeloste bloggersvraag: "Wie leest mijn blog"?

Ik krijg behoorlijk veel hits via Google. Soms liggen we hier echt onder tafel bij het lezen van die trefwoorden: "sex duiker", "Piet Bearnaise", "plaatje leerkracht 19e eeuw" of "foto van wrak Titanic achtersteven" (als er iemand al over sex duiken heeft gehoord, mag hij mij altijd mailen). Maar het interessantste is de weerspiegeling van de actualiteit in de zoekwoorden. Zo kreeg ik erg veel hits na tv-uitzendingen over ‘t Zandeken en het wintercircus. Gisteren werd ik overspoeld door mensen op zoek naar informatie over Herbalife, en al sinds begin deze maand is men op zoek naar de ontslagen Gentse hulpagenten. Op beide blogs kreeg ik trouwens comments van mensen die echt willen bijdragen tot de discussie. Tussen het schrijven van mijn blogs en de reacties liggen vaak enkele weken of zelfs maanden. Bij deze dien ik dus een aanvraag in bij de programmeur om de laatste comments op mijn blog apart te kunnen publiceren.

Maar euh… hoe zit het eigenlijk met die hulpagenten?
"De negentien Gentse hulpagenten die met parkeerjetons hebben gesjoemeld, zijn ontslagen. De gemeenteraad heeft gisteravond het voorstel van het schepencollege bekrachtigd." (vrtnieuws, 27/10/04).
Stoute agenten, gelukkig doet onze burgervader nooit iets verkeerd:
"De gouverneur van Oost-Vlaanderen gaat een onderzoek voeren naar de Gentse burgemeester Frank Beke. Die is bij de politie tussenbeide gekomen om vier parkeerboetes niet te laten betalen. Het waren geen boetes voor hemzelf, maar voor mensen die bij een begrafenis niet hadden betaald aan de parkeerautomaat" (vrtnieuws, 15/10/04).

Wat moet u onthouden na het lezen van deze blog: Gentse parkeerautomaten maken geen uitzondering voor begrafenissen en Smetty probeert op dit eigenste moment te achterhalen wie u bent.

U zegt?
  1. David says:

    De hulpagenten hebben een moeilijke periode achter de rug maar blijven doorvechten tot de gerechtigheid zal worden uitgesproken.

    getekend, een ex-hulpagent

  2. thomas says:

    hoe wort ik spion?

Leave a reply.