Flabber de blog

Ik heb mij eerder al druk gemaakt over onze media die het verschil niet begrijpen tussen een weblog en een dagboek(lees verder). Deze week schreef Luc Van Braekel nog een blog over de relatie tussen weblogs en traditionele media, vandaag is het de beurt aan de populaire Nederlandse weblog Flabber.nl om zich kwaad te maken naar aanleiding van het t.v.-programma Netwerk.

En ze zijn op hun tenen getrapt daar bij Flabber.nl: "Hoe meer je met journalistiek te maken krijgt, hoe meer je doorkrijgt dat de journalistiek niks anders is dan zelfverheerlijking van journalisten die met name hun mening onder het mom van "objectief" willen verkopen" en verder " … dat is tevens de grote verdienste van het populaire weblog. Het is de overtreffende trap van het oude "chatcommunity"-beginsel. Op de logs ontmoeten mensen elkaar en spelen ze hun digitale rol uit. Ze zijn even iemand anders en kunnen naar hartelust fulmineren tegen de ijzeren hoofden die het land regeren. Er is eindelijk een medium waarin elke ingezonden brief wordt geplaatst, waar originaliteit beloond wordt, en waar de meeste stemmen werkelijk kunnen gelden. Bovenal is het vermakelijk, gemakkelijk en altijd up-to-date. Journaal kijken kan soms heel saai zijn, specifieke, omgevingsgerichte nieuwsberichten lezen op een gekleurd logje is een stuk interessanter" (volledig artikel).

Het laatste woord in deze discussie is duidelijk nog niet gezegd.

U zegt?
  1. Hans Fitskie says:

    Dus eigenlijk zoiets als het 27 Mc geleuter van 25 jaar geleden ?

Leave a reply.