Lekker koken, met of zonder Piet.

Wil u graag weten welke van mijn blogs het meest gelezen worden? Klik dan op het nummer 1, het nummer 2 en/of het nummer 3.

Zoals u kan zien, zijn het drie blogs die over “restaurants in Gent” gaan. Ik krijg ook regelmatig mailtjes van lezers met eenrestaurant suggestie (ik zal ze op termijn echt allemaal proberen). En toch dateert mijn laatste blog in die zin al van begin juni. Daar zijn een paar redenen voor. Enerzijds heb ik in juli en augustus Gent geruild voor respectievelijk Gran Canaria en Rovinj. Anderzijds heeft het eenzijdige eten in Spanje zo zijn gevolgen gehad met onder meer een mysterieuze darmontsteking als gevolg. Om weer helemaal topfit te geraken, heb ik besloten om een tijdje alleen maar vegetarische restaurants en soepbars te bezoeken (daar komt zeker nog een uitgebreide blog over), en daarnaast ook zelf wat meer achter de kookpot te gaan staan.

Deze week iets gekocht wat iedereen al had, behalve ik: een wok (zo zal ik ook waarschijnlijk een Senseo kopen tegen dat de rest hem al aan de deur heeft gezet). We waren al een tijdje op zoek naar de juiste wok: een exemplaar dat werkt op elektriciteit, gas en inductie. De juiste wok moeten we nog vinden, maar we hebben alvast deze week een exemplaar gekocht bij Blokker aan 15€. Bij de wok kreeg je gratis (21,50 € bij de Standaard Uitgeverij!) het kookboek:
“Alles in de wok” van Piet Huysentruyt erbij (voor de Vlamingen: zonder Mimi of Ilse 😉 ).

Hoe creatief (pietskruiden), en vooral productief (ik-weet-niet-hoeveel-kookboeken-al) Piet ook mag zijn, mijn favoriete recepten haal ik bij de Colruyt. Daar zijn twee redenen voor: de recepten zijn eenvoudig en je kan alle vermelde producten in de winkel zelf vinden. Daarnaast staan er leuke dingen in waarmee je mensen kan imponeren, zoals een dessert met ijs in de oven of een pracht van een “begeleidende wijn”.

“Lekker koken” is ook commercieel een geniale zet. Er is niet alleen de verkoop van de boeken, en daardoor de producten, maar het is ook een ideaal uithangbord voor merken (ook de eigen huismerken). Zo zijn alle gebruikte kruiden van “Topaz”, gebruiken we room van “Galaxi”, diepvriesgroenten van “Ringis”, vis van “Kelvin” en krijgen verschillende wijnen een positionering naast ons bord.

Ik heb nu Piet én “Lekker Wokken” van de Colruyt naast het fornuis liggen. Het diepvriesvak bulkt van de speciale
groentenmixen (van Ringis natuurlijk) en de kruiden staan klaar. Het feest kan beginnen.

U zegt?
  1. Fred says:

    nieuw in “blog -en internet-land is de blog van kooksite (nog in volle ontwikkeling) Sally’s Corner. Ik zou het op prijs stellen als jullie massal er een kijkje zou brengen en uiteraard jullie opmerkingen, suggesties en nieuwe gerechten zouden achterlaten

    http://www.madebyfred/sally/blog

    Groeten

  2. Maarten says:

    Het Spaanse eten in de restaurants is toch niet zo eenzijdig hoor, je moet alleen de goede plekjes weten te vinden. Maar over die wokken, je moet zeker een kijkje gaan nemen op de volgende website als je een wok wenst aan te schaffen http://www.cookfusion.be/wok-toebehoren-c-3.html . Er staat buiten de verschillende wokken veel informatie over hoe je een wok moet inbranden, schoonmaken en gebruiken.

Leave a reply.