Verjaardag vergeten

Gisteren realiseerde ik mij plots dat ik alweer een vriend zijn verjaardag vergeten was. Mijn lief merkte terecht op: “amaai dat is al de tweede dit jaar en we zijn nog maar halfweg”.

Twee jaar geleden had ik ook al eens last van een golf vergeetachtige momenten. Ik heb sindsdien in mijn elektronische agenda (eerst Yahoo, nu Google) alle verjaardagen toegevoegd met een een jaarlijkse herhaling en een reminder een paar dagen voor de eigenlijke datum. Mijn elektroniche agenda wordt ook gesynchroniseerd met mijn GSM. De reminderfunctie op de GSM werkt alleen als hij aanstaat op het tijdstip van de reminder, dit geldt eveneens voor Google agenda.

Maar kijk, technologie volstaat niet. De eerste verjaardag viel net tijdens die week dat ik zonder portable zat, de 2e verjaardag bleek gewoon verdwenen uit mijn agenda (superdrukke examendag, waarschijnlijk per ongeluk verwijderd). Daarnaast stel ik vast dat de reminderfunctie wel werkt, maar deze is duidelijk onvoldoende afgesteld op mijn profiel.

Wat gaan we daar nu aan doen? Ik heb ondertussen de verjaardagen geshared in Google Agenda met mijn vriendin, zodat die dienst kan doen als reallife inhouse sprekende reminder voor deze verstrooide professor. En alsof dat nog niet genoeg is, komt er ook een ouderwetse verjaardagskalender op de deur van het toilet. Bij deze weten de vrienden gelijk wanneer ik aan hen zal denken.

U zegt?
 1. lamazone says:

  Web 2.0 FAIL!

 2. Huug says:

  Web 2 fail , inderdaad! Het beste is nog zo’n ouderwetse kalender die je in de wc hangt.

 3. Dorien says:

  haha, bij ons is de wc-kalender sinds kort ook weer ingevoerd 🙂 Zitten we dus meer op het wc dan op het web? Of zijn we gewoon aandachtiger op de wc dan op het web? 😉

 4. Smetty says:

  @Dorien: dat is eigenlijk geen stomme vraag. Ik denk eerlijk gezegd dat er gewoon minder “ruis” is op de wc. Eigenlijk wou ik minder “boodschappen” schrijven, maar dan wordt het helemaal wc-humor. 🙂

 5. Tineke says:

  Voor in je WC: Tineke, 2 januari

 6. Smetty says:

  @Tineke: je zal de eerste zijn om met te gaan vieren. Elk jaar weer opnieuw. 🙂

Leave a reply.