Library Dinges

Een paar maanden geleden heb ik eens, bij wijze van experiment, bij Ebay een aantal boeken gevolgd die ik wou kopen. Uiteindelijk heb ik effectief op 1 boek geboden, maar het boek is toen alsnog naar een hogere bieder gegaan. Niet echt een succes dus.

Uiteindelijk heb ik vorige week besloten om enkele boeken uit onze wishlist bij Amazon Frankrijk te bestellen. Op twee boeken na was alles op stock en de verzendkosten bedragen 5 euro (tip), ongeacht de grootte van de bestelling. Aangezien je binnen Europa aankoopt, is er ook geen gezever met taxen en boeken die weken wegblijven omdat ze bij de douane liggen.

Voor nieuwe boeken doet een mens al eens iets extra. Een extra boekenrek zou welkom zijn, maar vraagt helaas te veel plaats (en die hebben we niet). Mits enige reorganisatie heb ik nu toch eens al mijn boeken verzameld en in hetzelfde rek geplaatst. En dat was dan weer het ideale moment om een LibraryThing account aan te maken (op vraag van) en deze wat aan te vullen.

Ik heb ervoor gekozen om alleen vakliteratuur en non-fictie toe te voegen. Mijn bibliotheek kan u hier vinden. Voorlopig staan er alleen boeken in die ik zelf aangekocht heb. Niet alle boeken waren voorzien van een cover, maar via Google Images was dat snel opgelost. In de loop van de komende weken zal ik eens wat tijd maken voor reviews en ratings. Het is uiteindelijk web2.0 he.

Voorlopig heb ik ook nog niet veel vriendjes. Dus als jullie op LibraryThing zitten, zwaai eens. Ik benieuwd om te zien wat jullie lezen.

U zegt?
  1. Nog een tip: maak een affiliate account aan bij Amazon. Als je zelf boeken nodig hebt, laat dan je verlanglijstje op een pagina van een bevriende affiliate zetten. Als die affiliate boeken nodig heeft, doe dan het zelfde voor hem. Zo verdien je nog een leuke commissie. Als je zelf boeken koopt na het klikken op een eigen link lijkt het eventjes alsof je commissie krijgt op je eigen aankopen; maar dat wordt achteraf door Amazon gecorrigeerd.

  2. Smetty says:

    @Bruno: goed idee. Ik had dat eigenlijk nu al kunnen doen, maar heb er totaal niet aan gedacht. Dom. Het had iemand een half boek extra kunnen opleveren. Volgende keer!

  3. Edwin says:

    Wilde ik net naar jou gaan zwaaien, had jij al naar mij gezwaaid 🙂

Leave a reply.