Duvel

Vandaag was het eindwerken-verdedigingsdag op school. Gezegend met 5,5 kg papier vertrok ik vanochtend richting school als promotor van 4 eindwerken Lager Onderwijs. Dit vertegenwoordigde 11 studenten aangezien de meeste studenten een groepswerk indienen. Een ander eindwerk uit het Secundair Onderwijs was eerder deze week al verdedigd.

Vijf eindwerken was achteraf gezien misschien wat te veel. Vanaf volgend jaar zal ik er nog maximum 2 aanvaarden, gewoon omwille van de werkdruk. Het is nochtans een zeer boeiend en leuk onderdeel van mijn opdracht.

ICT in het Lager Onderwijs is met de introductie van de ICT-eindtermen dit schooljaar enorm geëvolueerd. Ik vond het dan ook zeer leuk om studenten te begeleiden die met hun eindwerk een voortrekkersrol spelen binnen die vernieuwing. Dat er ook leerkrachten uit hun stagescholen dit kwamen bevestigen tijdens de verdediging, deed hen (en ons) zeker deugd. In zo een eindwerk kruipt ontzettend veel werk voor de studenten. Ik ben dan ook zeer trots op wat ze afgeleverd hebben. Ze hebben allemaal beloofd om hun werk op Klascement te publiceren, dus hopelijk kan ik hier weldra eens linkjes bijzetten.

Zoals gezegd hoort eindwerken begeleiden bij de opdracht. Maar toch deed het mij zeer veel plezier dat ik van een groepje een 1,5 liter fles Duvel cadeau kreeg. Na de tussentijdse besprekingen zei ik meestal tegen hen: “Drink er straks een Duvel op” omdat ze aan het puffen waren bij al die inspanningen. En dat is blijkbaar blijven hangen.

Er gaat niets boven een spontane waardering van uw eigen studenten. Ge kunt niet geloven hoeveel plezier dat dat doet. Santé.

U zegt?

Leave a reply.