Datarecovery mode

Sinds gisteren ben ik SpinRite, via een bootable CD, op de protable aan het draaien. SpinRite is een datarecovery en maintenance DOS programma voor harde schijven.

Het gebeurde tijdens de installatie van de software die kwam bij een DVB-T stick. Die installatie beschadigde de harde schijf waardoor Vista in reboot ging en in reboot ging en in reboot ging en in reboot ging.

Ik zag voor mezelf 2 werkbare optie’s: de harddisk eruit halen en via een werkend systeem de data proberen recoveren of recovery software draaien en proberen de harddisk te herstellen. Het laatste leek mij het eenvoudigste, omdat ik het zelf kan doen met bootable (Vista is niet meer bereikbaar door de beschadiging aan de schijf) recovery software.

Gisteren heeft de software 12 uur gedraaid en vandaag is hij gewoon verder gegaan waar ik gisteren gestopt ben. De beschadiging is in elk geval groter dan ik verwacht had, want de meeste SpinRite gebruikers spreken over een herstel na een uur of twee.

Ik ga voorlopig geen verdere actie ondernemen en de software volledig laten draaien. Natuurlijk hoop ik op een positief resultaat zodat ik de harddisk weer aan de praat krijg en op zijn minst een backup kan nemen. Of ik de harde schijf dan laat zitten weet ik nog niet. Plan B is de harde schijf eruit halen, leegpompen en een nieuwe insteken. Aan plan C wil ik voorlopig niet denken.

Mijn materiaal is redelijk tot goed gebackupt, op een paar zaken na. Mijn mails die ik dit jaar op school verstuurd heb bijvoorbeeld (handig, zo vlak voor de examens). En een paar recente documenten, zoals mijn examens die ik vorige week gemaakt heb. Maar die heb ik dan weer wel op papier.

Ik wou deze week ‘Getting Things Done’ in de praktijk brengen, maar voorlopig is mijn focus verschoven naar ‘Getting Things Active’. Wish me luck.

U zegt?
  1. ik zou zeggen nu vooral concentreren op Q2 taken, om te voorkomen dat er nog meer Q1 taken bijkomen…
    Good luck…

Trackbacks for this post

  1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Operatie recovery mislukt
  2. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Verjaardag vergeten
  3. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Eee PC 904HD
  4. Smetty's Soapbox » Blog Archive » DVB-T (2)

Leave a reply.