DVB-T (2)

Verhuizen is het moment om alle abonnementen en diensten te herbekijken. Wel of niet TV-kijken bijvoorbeeld.

Zoals ik hier al wel eens schreef, heb ik er initieel niet bewust voor gekozen om geen kabel-TV te kijken. De kabelmaatschappij heeft mij alleen op de goeie weg gezet en mijn koppigheid deed de rest. Bij de aanvang van mijn huurperiode in het appartement had ik namelijk nog geen TV gekocht, maar werd ik na 6 maanden wel voor de volgende keuze gezet: toch het TV-abonnement betalen, waarvan ik dus geen gebruik had gemaakt of de kabel laten afsluiten, in de wetenschap dat ik dan wel aansluitingskosten zou moeten betalen de dag dat ik wel kabel wou. “No way” dacht ik, en de kabelman is nooit meer terug moeten komen.

Met de verhuis hebben we ons terug over het TV-vraagstuk gebogen. We kwamen samen tot de conclusie dat we ook helemaal geen behoefte meer hebben aan kabel-TV, maar dat we wel sommige informatie- en sportprogramma’s missen. En dus werd Vancouver 2010 ons nieuwe objectief.

Voor wat we willen, voldoet DVB-T. Daar had ik in 2006 al eens met geëxperimenteerd, maar toen was er nog geen goed signaal in Gent beschikbaar. In 2008 was dat signaal wel al in orde, maar toen crashte mijn portable hevig bij de installatie van een DVB-T set (het kwam zelfs nooit meet goed met het machien).

Derde keer goede keer. Vorige week kwamen we thuis met 2 TechniSat producten: de DIGIT MF4-T decoder (ca 100€) en de Digiflex TT 2 antenne (ca 25€).  We sloten het toestel (via een SCART kabel naar de TV) aan, plaatsen de kleine antenne naast de TV en stelden 5 minuten later al vast dat ontvangst en beeld perfect waren.

Dus voor iedereen die in het Gentse woont (kijk hier voor de rest van Vlaanderen) en genoeg heeft aan de openbare omroep: doe uzelf een plezier en koop een degelijke DVB-T set. TV-kijken hoeft echt niet duurder te zijn dan een éénmalige aankoop van 125€.

Trackbacks for this post

  1. Smetty's Soapbox » Blog Archive » DVB-T
  2. Tech45 Podcast - Tech45 – 011 – Het bolletje op de trein

Leave a reply.