Vakantieliteratuur

Ik heb de voorbije dagen aan papierverspilling gedaan. Ja, dit is een bekentenis. Ik heb een doctoraat uitgeprint. Het lezen op de computer zie ik echt niet zitten. Ik heb sowieso al moeite om dingen gelezen te krijgen. Maar allez hup, elke dag 20 bladzijden, volgens het Yves-principe.

En nog iets. Ik beschik niet over een goeie perforator. Dus heb ik gaatjes gemaakt per 5 bladzijden. In het begin zaten de gaatjes nog perfect, maar naar het einde toe moest het gewoon snel gaan. * druk, druk, druk *

Natuurlijk heb ik ook een fluo-stift genomen om te onderlijnen. Gelijk de echte. Er staat nu zelfs een perforator op mijn boodschappenlijstje.

U zegt?
 1. Ik heb dat principe niet uitgevonden maar het werkt goed.

  Ik hoop met mijn nieuwe Tablet mijn eigen afprinten enorm te verminderen. (En dat is de eerste dagen al correct gebleken.)
  Het leuke aan Microsoft Reader is dat je ook kan onderlijnen, opmerking kan bijschrijven etc, en nadien ipv de boek te herlezen enkel de onderlijnde dingen herlezen. Over productiviteit gains gesproken.
  En nog beter je kan die opmerkingen ook doorgeven, bvb aan je studenten.

 2. Oh by the way, het 20 blz per dag werkt ook om te schrijven. Ideaal voor thesisis etc…

 3. en veel gelezen?

 4. Smetty says:

  @Yves: misschien zou een tablet kopen voor mij ook een oplossing kunnen zijn. Als ik volgend jar een andere jobinvulling zou krijgen, is het zeker de moeite waard om over na te denken.

  En dan de naakte leescijfers. Ik heb naast de weekendgazet en wat tijdschriften, 2 x 10 blz gelezen in het doctoraat. Niet slecht voor mijn doen. Nu is het een kwestie van het blijven volhouden.

  Dat volhouden is geen optie trouwens. Het is van moeten. Nu alleen nog wat discipline kweken. Of een tablet aankopen 🙂

Leave a reply.