Mosselman

Het begon in Den Haag toen ik uit de trein stapte. Ik begon spontaan over de mosselman te zingen.

Alleen voelde ik enige aarzeling opkomen bij het volgende refrein:

”Zeg ken jij de mosselman,
die woont in …”

“Scheveningen” wou ik aanvullen, maar plots begon ik te twijfelen. Was het wel Scheveningen (dat op 5 km buiten Den Haag ligt)? Een tweede stem in mijn hoofd begon “Leuven” aan te vullen. Maar mosselmannen in Leuven…

Ik durfde het niet vragen aan de locals. Of de mosselman daar ‘nog’ woonde. Op het stand liep hij ook al niet, maar gelukkig bracht internet het antwoord: hij woont in Scheveningen.

Scheveningen

Kinderliedjes. Ze zitten ergens diep verborgen in onze hersenen. Het is bijna akelig om vast te stellen hoe goed ze in het geheugen opgeslagen worden. Buiten die spinnenwebben hier en daar.

U zegt?
  1. DuiMDog says:

    Volgens het kinderliedje inderdaad in scheveningen, in het echt in Yerseke. Hoewel, als je dit bericht (http://www.ad.nl/binnenland/2124701/Yerseke_wacht_met_angst_en_beven_af.html) van vandaag in het Algemeen Dagblad mag geloven niet voor lang meer…

  2. Roos Demol says:

    Ik woon al 10 jaar in Ierland , mijn 4 kinderen en mijn echtgenoot zijn Engelstalig, en de laatste tijd begin ik regelmatig spontaan oude kinderliedjes te zingen.( is dat het begin van Alzheimers?) Wat mij nog het meest verbaast is dat ik me de woorden heel goed kan herinneren. De Mosselman is er eentje dat ik al lang niet meer gezongen heb, je hebt me een idee gegeven!

Leave a reply.