GTD: Google Calendar als enige agenda

Eind augustus blogde ik al over het probleem dat ik had met mijn telefoon en de ingebouwde agenda: er was een beperking op het aantal afspraken dat ik kon toevoegen (waarschijnlijk een software fout op de GSM zelf, ondertussen heb ik een nieuwere versie van de firmware). Aangezien ik een volledig academiejaar wou plannen en toevoegen in mijn agenda, maar dit door de beperking niet kon, moest ik op zoek naar een oplossing. Een maand later loopt alles naar wens. Een overzicht:

Mijn eerste beslissing was dat ik Google Calendar als enige agenda zou gebruiken. Het is een zeer functionele agenda en het biedt ook de mogelijkheid om je agenda samen te stellen samen met andere mensen (mijn agenda bestaat uit mijn eigen afspraken, daar bovenop de afspraken met mijn lief, de Gentblogt agenda en weldra ook de Edublogs.be agenda).

Bij Proximus heb ik een mobiel internet abonnement gekocht. Dit laat mij toe om Google Calendar Mobile via mijn GSM te raadplegen. Dat werkt goed, maar is niet zo overzichtelijk en handig als je afspraken wil zien die een paar maanden verder liggen. De weergave op de GSM is namelijk alleen op dag-niveau, waardoor je soms lang moet verder klikken alvorens je op de juiste datum geraakt. Sinds kort is het ook mogelijk om op de GSM zelf via Google Calendar Mobile online items toe te voegen via de “Quick Add” functie.

Mijn Google Agenda online raadplegen via de GSM, was dus al een stap vooruit, maar nog niet praktisch genoeg. Vandaag heb ik het laatste ontbrekende stukje toegevoegd. Ik gebruikte al het software programma MyPhoneExplorer om te synchroniseren (omdat het sync programma van Sony Ericsson zelf niet werkt bij mij). Vandaag heb ik de laatste versie van het programma gedownload en geïnstalleerd. Deze versie laat een synchronisatie toe met Google Calendar (bedankt Viking voor de tip).

De cirkel is nu rond. Ik synchroniseer nu Google Calendar met de ingebouwde kalender van mijn telefoon via MyPhoneExplorer. Mijn agenda staat nu op 3 plaatsen: op mijn telefoon, in MyPhoneExplorer (op mijn portable) en op Google Calendar zelf natuurlijk. Onafhankelijk van het toestel dat ik gebruik (eigen portable, GSM of een andere computer zoals op school), kan ik nu mijn agenda op een praktische en handige manier raadplegen en gebruiken.

Technologie is fantastisch. En zeker als het allemaal netjes samen werkt. Heerlijk.

U zegt?
 1. joris says:

  en de SMS verwittiging die je kan instellen op Google Calendar werkt ook goed. Ik krijg voor elke afspraak een kwartier op voorhand een SMS’je: handig wanneer je niet steeds online bent of aan je computer zit.

 2. arktifarkt says:

  verdomd handig, ik ben jaloers.

 3. Hanzie says:

  Werkt het voor elk gsm type of enkel voor sony Ericsson

  Ben Ook jaloers.

 4. Smetty says:

  @Hanzie: zal afhankelijk zijn van je GSM. Op de meeste smartphones verwacht ik wel dat het werkt.

Leave a reply.