Imago schoolgerief

Voor een miljoen jongeren begint vandaag het nieuwe schooljaar. Zelf ben ik vorige maandag terug aan de slag gegaan. Het nieuwe academiejaar is nog niet gestart bij ons en tot dan bestaat mijn takenpakket vooral uit een vergadering per dag, veel documenten schrijven en/of aanpassen en natuurlijk ook de 2e zit procedure.

Schoolgerief

Dit jaar zal ik les geven aan 13 verschillende groepen. Dat gegeven is nieuw voor mij en dus ben ik dit weekend net zoals vele kinderen schoolgerief gaan kopen. Ik ben met 2 really useful boxes thuisgekomen en 16 verschillende mapjes. Zo heb ik voor elke klas een ander mapje. Toegegeven, nooit eerder is er zoveel organisatiezin en ijver opgemerkt ten huize Smetty.

Schoolgerief mapjes

Schoolgerief straalt een bepaalde identiteit uit. Ook als schooljuf moet ik materiaal kopen dat bij mij past. Daarom stel ik u graag mijn 2 pronkstukken voor: een mapje van “Monster Jam” en “Bad Alice“.

Monster Jam kende ik al (van horen en zien), maar Bad Alice was toch nieuw voor mij. Het is blijkbaar een soort designfiguur van de firma Hip Designs (we aim to create characters that become properties, and have the potential to become brands). Op de website kan je spelletjes spelen zoals “sliding puzzle”, “spider catch” en “double trouble”. Bad Alice moet het duidelijk van de slogans hebben: “Here comes trouble” en “girls just want to be glum”.

Jammer dat ze geen Bad Alice pennenzak hadden want dat had ik nog kunnen gebruiken. Ik heb er nooit op gelet eigenlijk of mijn studenten zich nog bezig houden met hip schoolmateriaal. Misschien dat dat zij dat stadium al voorbij zijn…

U zegt?
 1. lamazone says:

  Aha, hadden ze ook de Bad Alice agenda’s in de niet-nader genoemde winkel? Dat zou ook echt iets voor jou zijn – met een zwarte vilten kat als bladwijzer.

 2. femeref says:

  Emily the Strange heeft afgedaan ? :/

 3. Smetty says:

  @lamazone: nee niet gezien. Misschien heben ze het wel in andere winkels. Maar je brengt mij wel op ideeën. Ik wil nog wel eens een nieuwe background voor de gsm.

  @femeref: Emily the Strange en Bad Alice in 1 winkel. Dat is van het goede te veel. Anyway, Bad Alice is toch cooler. 🙂

 4. KatCat says:

  Euh, Monster Jam en zo… Heb je dan ook een mapje van Harry Potter?
  Dan toch liever die Bad Alice…

  Ik zou de slechte groepen in Monster Jam steken…

 5. KatCat says:

  Nog één opmerking: 13 groepen?! Hoeveel uren les geef jij? Ik heb maar 5 groepen voor 15 uren.
  Groetjes

 6. Smetty says:

  @KatCat: de Monster Jam map heeft nog geen bestemming. Misschien voor de groep waar ik het meeste les aan geef.

  Normaal gezien moeten wij 20 uur les geven per week, stagebegeleiding inbegrepen. Meestal zit je dus rond de 18 uren (zonder stage). Ik heb vanalles een beetje dit jaar: groepen alleen in het eerste semester, andere alleen in het tweede, groepen die stoppen met nieuwjaar en een paar doorlopende. Het is wel de eerste keer dat ik zoveel groepen ga hebben.

 7. nanax9 says:

  LOVE BAD ALICE!!!
  die is dan toch nog mooier dan monster jam hoor…

  veel suc-6 verder!!

Leave a reply.