Predikant

Een uitspraak van Stephen Downes (hier gelezen):

The way it is: Teachers lecture – students listen
The way it will be: Teachers guide – students do

Ik ben zelf een heftige voorstander van het tweede deel. Na 3 jaar hoger onderwijs ben ik (helaas) voor mezelf tot de vaststelling gekomen dat het vooraan preken (lecture) veel minder tijd kost dan het individueel begeleiden (guide).

Ik zie mij zelfs verplicht (omstandgheden op micro en macro niveau) om de komende jaren het begeleiden weer af te bouwen naar het preken. Het zal praktisch gezien gewoon niet anders kunnen.

Daarom is het ook jammer dat ik volgende week maandag de toespraak van Vandenbroucke over “ICT in het onderwijs, visie en beleid” niet kan bijwonen op het CST (ik moet les geven op dat moment). Hopelijk is de inhoud achteraf te consulteren.

Misschien moet ik de mensen maar eens gaan wijs maken dat ik predikant ben in plaats van lector. Amen.
* zet een een onschuldige vrome smile op*

U zegt?

Leave a reply.