Lichtschuw

Wat vooraf ging: aauw en aauw.
Alsook:
Smetty belt: “ik zou een afspraak willen maken”
Dokter: “ik werk helemaal niet op afspraak mevrouw”.
Oeps, verkeerde dokter gebeld. U begrijpt, tijd voor een afspraak met de oogarts!

Diagnose: lang naar een computerscherm kijken kan oververmoeidheid en uitdroging van de ogen als gevolg hebben. Ogen kunnen hierdoor lichtschuw worden, wat zeer pijnlijk is (gevoeld de voorbije maanden), maar waardoor ook ernstige oogletsels kunnen optreden.

Een oogletsel heb ik aan de voorbije maanden gelukkig niet overgehouden. Ik moet wel op tijd rusten, wat meer in de verte kijken (bijna lente, dan is er meer te zien buiten) en mijn ogen “vochtig” houden.

Ik wil nu vooral niemand meer horen zeggen dat ik geen bril wil dragen. Tssss.

U zegt?

Leave a reply.