Leerstoel Jos Willems

In het onderwijs gebruiken wij af en toe mooie woorden. Zoals lector. Of leerstoel.

Op de Artevelde Hogeschool in Gent organiseren ze in het kader van de leerstoel Jos Willems een boeiend programma over sociale media:

Hoe revolutionair zijn sociale media?
Gevolgen en uitdagingen voor wie werkt in pr, journalistiek en marketing.

Op 15 maart opent de leerstoel in de voormiddag met dit, het mag gezegd Serge, mooi programma:

Op 15 maart gaat de leerstoel in de namiddag verder met sessies van oa. Karin De Bruyn (These Days), Bart De Waele (Netlash), Philippe Borremans, Pieter Baert (Pietel) en mezelf.

Aansluitend zal op de Euroblog 2007 conferentie Neville Hobson als keynote speaker aanwezig zijn. Deze Brit woont in Amsterdam, is managing partner van second life creatie Crayonville en vooral bekend als podcastpionier (For Immediate Release).

Zelf ga ik een workshop geven (doelpubliek onderwijs collega’s) met als titel “Sociale media als (nieuwe) toverstaf: studenten goochelen met je mee.”

U komt toch ook?

U zegt?
 1. maizenaman says:

  Alleen als Jos Willems nog eens “Beschuldigde sta op” speelt. (Liefst met Jeanne Leniere als gerechtspsychiater)

  ja Smetty… lang voor jou tijd!!!
  Shit, nu ben ik echt oud aan het worden.

 2. Edwin says:

  Hoe dan ook leuke titels!

 3. Serge says:

  @ Smetty: bedankt voor de aankondiging! En blij dat je het een mooi programma vindt. Neville woont intussen trouwens al terug in de UK, maar dat geheel terzijde. Kijk er al naar uit.
  @Maizenaman: voorwaar een kenner! Nu word ik wel nieuwsgierig naar hoe jij Jos in zijn glansrol kent én Jeanne op de koop toe. Anyway: Jos komt normaliter ook, al denk ik niet dat hij zijn toga uit de kast zal halen :-).

 4. maizenaman says:

  @Serge: Meer dan 25 geleden (!) reeds was ik verliefd op Emmy Dammiaens en net toen ik haar wilde vragen om met mij te trouwen was het ook tijd voor mij om samen met uw collega-docent Marc Grootaers af te studeren aan het toenmalige Hibo. Moe maar voldaan ben ik dan terug naar Rillaar vertrokken en de rest is geschiedenis.

 5. Smetty says:

  @maizenaman:

  Oeoe. Bekentenissen? Je bent een marketeer die uiteindelijk voor de superette business heeft gekozen! Na een actie van Pale Ale?

 6. Zoals de ambtenaar van burgerlijke stand het 22 jaar geleden zo mooi zei: “Tot 20 Pale Ales tekent hij alleen gekke ventjes op bierkaartjes maar vanaf 25 stuks zelfs zijn eigen doodsvonnis!
  En voordat we hier volledig off topic gaan: Vergeet geen tafeltje te voorzien aan de uitgang voor Jos Willems zodat hij zijn boek “Advocaat van de liefde” (€19.50) kan verkopen.

 7. Serge says:

  I am beginning to get the picture. Of toch een héél klein deeltje ervan. Anyway, als jullie op de leerstoel geraken: Emmy zal er wellicht ook zijn :-). En Marc Grootaers ken ik niet. Misschien in een andere opleiding, intussen? Er zijn dan ook al een paar jaartjes voorbij, natuurlijk. 25 jaar geleden zat ik met moeite in het eerste middelbaar. En Emmy? Ja, die zal er toen ook wel anders uitgezien hebben, zeker ;-)?

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Leerstoel Jos Willems II: verslag en presentatie

Leave a reply.