Auto invoeren

Ik heb een auto. Omdat er tot op heden een Nederlandse nummerplaat op zijn billen plakt, noem ik hem Jaap.

Jaap gaat (moet eigenlijk) een Vlaamse auto worden. Daarom ging ik vandaag naar het douanekantoor (Port Arthurlaan) in Gent met mijn aankoopbewijs en het buitenlands inschrijvingsbewijs. In de voormiddag had ik het kantoor al gevraagd of ze mij konden helpen aan een roos inschrijvingsformulier. Dat papier kreeg ik van hen aan het loket. “Vul zoveel in als je kan” zei de lieve dame (in een blauw douane-uniformke). “Het zal niet veel zijn” waarschuwde ik, “want vorige week heb ik zelfs een half uur moeten zoeken voor ik de motorkap openkreeg”. Na het betalen van 10 cent voor een stickertje (waarschijnlijk durfde ze het niet meer vignet 705 noemen) was “het invoeren” voorbij. Waren alle ambtenaren maar zo vriendelijk en hulpvaardig…

Ik was helemaal in een hoera-stemming en besloot direct door te rijden naar de autokeuring. Na een uur aanschuiven vroeg iemand mijn papieren. “U kan hier helemaal niet terecht”, zei de meneer, “voor een tweedehandskeuring (of keuring voor verkoop) moet u naar een ander station”. Aangezien Jaap nog niet ingeschreven is in Belgie, valt dat blijkbaar onder de ‘keuring voor verkoop’.

Het is te laat in de namiddag om nog naar een ander station te rijden. Bovendien blijk ik ook nog een belangrijk document te missen: het gelijkvormigheidattest of COC van het voertuig. Ik heb er nog nooit over gehoord, maar ik heb het wel nodig. Peugeot Belgie wijst mij door naar Peugeot Nederland, en in Nederland krijg ik het adres van een verkooppunt in mijn buurt (Terneuzen). Het duplicaat zal 81 euro kosten.

Ik heb vooral veel zin om te mekkeren, maar dat helpt niet. Dus zet ik alvast een bezoekje aan Terneuzen in mijn agenda voor morgenochtend. Kan ik tegelijk nog eens inkopen doen in mijn favoriete supermarkt. Ontbijtkoek, bollenkaas, koffiepads voor de Senseo, wokgerief… mmm…

Ik koppel een administratieve verplichting aan winkelen en ik zou al direct willen vertrekken. “Wat ben ik toch een cliche-madam” bedenk ik dan.
* Schudt het hoofd, maar checkt alvast of de BONUS-kaart nog op zijn plaats zit. *

U zegt?
 1. maizenaman says:

  favoriete supermarkt… met link! snik.

 2. Smetty says:

  Ja maar maizenaman. Terneuzen ligt op 40 km van Gent en Rillaar op 100 km. Dan is het toch een beetje begrijpelijk dat ik voor een ander kies niet? Maar je blijft mijn favoriete supermarktblog.

  Ik zal mijn vriendschapelijke genoegens eens omzetten in een link op mijn blog.

  Beetje getroost? 🙂

 3. willy godelaine says:

  Zeker niet in Tenerife komen wonen. Een van de achterlijkste administraties ter wereld

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Auto invoeren II

Leave a reply.