Studiedag eliseleren

Ik was het eerlijk gezegd een beetje uit het oog verloren dat er een belangrijke studiedag gehouden werd over e-leren en digitale didactiek vandaag. Gelukkig zijn er mensen die mij een beetje in het oog houden, en kwam er het voorstel van Maarten Cannaerts om de studiedag te live-bloggen. Het 2e deel van dat woord is gelukt, het eerste deel bijna. Bij gebrek aan internetverbinding heb ik alles ter plaatse in Windows Live Writer geschreven. Het voordeel was dat ik thuis zeer eenvoudig 6 drafts naar mijn blog gestuurd heb (foto’s toevoegen is voor mij per blog server afhankelijk en doe ik dus online in de editor). Edublogs had ik nog niet als blog toegevoegd aan Windows Live Writer. Na deze actie bleek er in de RSS wel een “temporary post” te staan (Heb ik iets fout gedaan dan? Kon ik dit vermijden?).

Het leuke aan deze studiedag vond ik het feit dat het helemaal opgezet was zoals BarCamp. Sprekers konden vooraf zelf intekenen voor een presentatie. Dat is iets wat ik nog niet had gezien bij een onderwijsevent. Het grote verschil met BarCamp is dat daar op het moment zelf alles nog ingevuld wordt. Dat was hier geen meerwaarde geweest, eerder een nadeel omdat men moeilijk kon voorspellen welke sessies succes zouden hebben en de zaalcapaciteit nogal verschillend was.

Vorig jaar heb ik op de meeste studiedagen zelf iets gepresenteerd over wiki’s, weblogs of podcasts. Ik was eerlijk gezegd blij om eens anderen hun visie hierover te horen en enkele praktijkvoorbeelden te zien. Er is een tijd van spreken en een tijd van zwijgen. Momenteel heb ik alleen zin om te zwijgen (pas op, zeer beperkt toepassingsgebied :-P).

Bij event-bloggen (hier beter woord dan live-bloggen) horen posts en die kan je hier terug vinden:

De foto’s van de studiedag zijn terug te vinden op deze Flickr set.
(ik doe een update van de lijst naargelang de publicatie op edublogs)

U zegt?
 1. Over:
  “Na deze actie bleek er in de RSS wel een “temporary post” te staan”

  Je bedoelt dan waarschijnlijk in Bloglines, toch, niet in de naakte rss feed van de site zelf?

  Dat is een kwestie van Bloglines die jou te snel af is…
  Je blogsoftware gaat een aantal blog search engines pingen bij een nieuwe post (eventueel via een tussenserver zoals ping-o-matic die in WordPress standaard staat ingesteld).
  Als Windows Live Writer die post niet snel genoeg weer inslikt voor Bloglines is langsgeweest, komt hij dus daar terecht.

  Menige impulsieve poster heeft Bloglines al vervloekt voor het niet weghalen uit hun archief van postings die op de eigenlijke blog alweer waren weggehaald!

  PS: over images – je weet dat je met Windows Live Writer (en bv ook Blogjet, Blogdesk…) en WordPress (en andere blogsystemen die images upload over xml-rpc toestaan) gewoon je images met de posting mee kan versturen, zonder die apart te moeten opladen (of eerst ergens anders zetten)?

 2. Smetty says:

  Nee, ik bedoel niet in Bloglines. Ik gebruik al eeuwen geen Bloglines meer trouwens. Ik bedoel wel degelijk in de naakte RSS feed van deze site. Die temporary post heeft er blijkbaar lang genoeg in gestaan om van een paar mensen (met elk een andere RSS-lezer) de opmerking te krijgen dat ik iets raars gepost had. Het is geen ramp ze, maar wel een beetje knullig. Kan op geen ander woord komen… 🙂

  Wat die images betreft, ja het programma stuurt die mee, maar steekt ze in een aparte folder waardoor ze niet zichtbaar zijn in de editor (maar wel op de server). Dat komt ondat Live-writer ze in een aparte submap steekt neem ik aan en de editor niet weergeeft wat er in de submappen zit.

  Eigenlijk heeft dat niet met Windows Live writer te maken of met verschillende servers, maar wel met hoe ik het liefste werk met de WordPress editor. Zin geschrapt. Terechte opmerking.

 3. Smetty says:

  31,900 results… woew

  Dan wordt Liver writer wel veel gebruikt…

Leave a reply.