Edublogs.be/Wolters Plantyn: blog flirt met print

Taptaptap. Tromgerofel. Eindelijk nog eens nieuws uit de eigen blogstal.

Edublogs.be, de onderwijsblog, gaat samenwerken met Wolters Plantyn, de educatieve uitgeverij. Een mooi woordje uitleg schreef ik hier, het persbericht kan u daar terug vinden.

Waarom ben ik er zelf blij mee? Wolters Plantyn is een educatieve uitgeverij die het traditionele printmedium vertegenwoordigt. Edublogs.be is totaal verschillend: een groepsblog waar vandaag 19 mensen die een relatie hebben met het onderwijs, totaal vrijblijvend en zonder enige planning, informatie neerpennen en een dialoog aangaan met anderen. Het is net in dit verschil dat ze elkaar kunnen aanvullen. Een uitgeverij is een professionele organisatie die over een schat aan informatie beschikt. Die informatie vindt zijn weg, maar de interactie en de feedback zijn eerder beperkt en traag. Edubloggers staan in de praktijk, maar moeten meestal betalen voor achtergrondinformatie. Als blogger hebben ze wel het voordeel om te schrijven op een flexibel en interactief medium.

De blog en de uitgeverij hebben nu besloten om op zijn minst een jaartje samen te werken. Edubloggers zullen toegang krijgen tot informatie, Wolters Plantyn krijgt interactie en feedback terug. Voor de uitgeverij is dit een stap richting user generated media.

Waar we gaan eindigen weet ik niet. Ik ben uiteindelijk maar 1 van de 19 mensen die schrijven op de blog. Mijn collega Karolien beet gisteren de spits af met een post over het mentorschap. Ik ben toch een beetje trots op de samenwerking en kijk hoopvol uit naar interessante content die het gaat opleveren.

Meer info: Surf naar edublogs.be, u kan mij contacteren voor meer info via de ‘contact smetty’ link rechtsboven deze blog.

U zegt?

Leave a reply.