Archive for July 2nd, 2006

  • Share your OPML

    Het was deze post bij Moqub die mij eraan deed denken dat ik nog niets geschreven had over Share Your OPML.

    Deze site/service is een initiatief van tech-goeroe Dave Winer: “The purpose of this site is to gather a community of subscription lists, in OPML format, and aggregate them in interesting ways.”

    Korte (minder technische) uitleg: Blogs lezen doe je vaak door een abonnement te nemen op de (RSS-)feed. Die feed voeg je dan toe aan je RSS-lezer (meer uitleg op deze tutorial). Het geheel van die feeds kan je via OPML (een technisch formaat) exporteren en importeren in RSS-lezers.
    Waarom zou je dat willen? Omdat je misschien van RSS-lezer gaat veranderen, als back-up voor jezelf of omdat je interesse hebt in het geheel van blogs die iemand anders leest. Anderen kunnen je vaak op het spoor brengen van blogs die jou ook kunnen interesseren.

    Share your OPML is, geheel in de stijl van zijn creator, een erg sober project. Maar het doet wat het moet doen, mijn waslijst met feeds tonen. Niets meer of niets minder. Oordeel zelf maar. Twee leuke extra-tjes zijn de top 100 feeds (net zoals gelijkaardige lijstjes erg voorspelbaar), maar vooral de feature “subscriptions like mine”. M.a.w. wie leest er dezelfde feeds als ik (en heeft ook een account op deze service natuurlijk). En surprise, surprise, the winner issssss Kris Hoet (Consumer Marketing Manager MSN/Windows Live EMEA, OPML).

    Read more