2005 geklikt

2005Surf

2005 was het jaar waarin ik samen met anderen Gentblogt en Edublogs.be opstartte. Het was ook het jaar van 3 blogdinners in eigen organisatie: geekdinner Gent (januari), blogdinner Gent (juni) en het edublogdinner Leuven (juli). Andere dinners: Scoble in Londen, Bloginner Brussel en het 2e edublogdinner in Utrecht (foto van mezelf op het edublogdinner in Utrecht, genomen door Pierre Gorissen).
Scobledinner

Het meest recente dinner was dat met Robert Scoble in december. Amper 20 geeks en geen gezaag of gezeur: het ging over software, hardware, blogs, trends, web2.0, podcasts, Les Blogs, Google, Microsoft en DopplerMobile Beta (Robert Scoble herkent u links in het midden).

podcasting smetty

In 2005 maakt ik mijn eerste podcast met Luc De Vos, de meest productieve periode werd ongetwijfeld de Gentse Feesten met oa. Alex Agnew (viking zijn favoriet). Eén podcast publiceerde ik alleen op deze blog (Ogilvy blogstorm), voor Edublogs.be kwamen ondermeer een bloggende klas en een live podcast tijdens een door mij gegeven podcastsessie aan de beurt. Een opname uit juli voor Edublogs.be is nog steeds niet gemonteerd geraakt… waarbij ook onmiddellijk duidelijk wordt wat de achillespees van deze erg fijne bezigheid is (foto genomen tijdens een ongelooflijke leuke opname met Katrien Ryserhove doorheen de Backstage).

Vasa

Het jaar 2005 begon in in het land van koning Gustav Vasa, maar helaas weerhield een logge appartement administratie er ons van om het jaar er ook te eindigen. De viking zette zijn Helga nadien nog 3 maal op een schip richting Stockholm (op de foto het standbeeld van Koning Vasa in het Nordiska Museet).

crayfish party

De leukste avond in stockholm was op een warme zomerdag in augustus. Rivierkreeften eten en dan helemaal Zweeds: veel drinken en zingen. Gelukkig moet je om te zingen geen Zweeds kennen (in augustus heb ik de tafelgenoten van de foto geknipt).
Londen

Net voor de bomaanslagen met Viking wezen geekdinneren in Londen, en net na de bomaanslagen met mijn ouders in Londen dat nog is over gedaan. Een bezoekje gebracht aan de speciale Frida Kahlo tentoonstelling in het Tate Modern. Allemaal niet geblogt, maar wel mijn cultureel event van het jaar 2005 (foto met als titel “Smetty gaat vliegen” genomen in het science museum).
ErwinTheseDays

Dit jaar mocht ik voor het eerst spreken op events en werd uitgenodigd om de Surf Onderwijsdagen te bloggen. Deze meneer, mede-eigenaar van These Days, had begrip voor mijn halftijds in het onderwijs en bood mij een job aan in zijn bedrijf. 2005 was een inloop periode, in 2006 gaan we er een lap op geven (foto van de These Days Erwin genomen tijdens het kerstfeest).

Dit jaar verdere stappen gezet in de duikwereld door aan een opleiding tot Divemaster te beginnen. De cursussen en de praktijk zijn achter de rug, alleen een paar examens scheiden mij nog van het begeerde diploma. De geplande duikreis tijdens de zomermaanden viel in het water. In 2006 wil ik meer duiken: meer wrakken, meer nieuwe duikstekken (als het kant in een ver ver land) en groeien in mijn rol als Divemaster (op de foto viking half onder water tijdens een duikpartij in Nemo33 te Ukkel).

Op naar 2006.

U zegt?

Leave a reply.