Over Edublogs.be

De eerste 2 vakantiedagen zitten er al op. En ik heb het druk met de internetprojecten. De laatste weken heeft alles een beetje in het vriesvak gezeten omwille van de examens.

Op Edublogs.be heb ik de samenwerking met De Standaard Online (verder DS genoemd) aangekondigd. Een stap vooruit voor de weblog waar ik erg trots op ben. Gent.blogt heeft ook een samenwerking met dezelfde krant voor de regio pagina van Oost-Vlaanderen.

De samenwerking tussen beide media bevalt erg goed. Als je naar de online pagina kijkt van alle kranten, dan weet je dat de samenwerking met DS geen toeval is. Hun website is geavanceerd en ze hebben zelf meerdere weblogs lopen.

Ik ben altijd een De Morgen lezer geweest. Sinds een paar maanden koop ik alleen nog De Standaard. Bij beide kranten heb ik mij in het verleden vooral druk gemaakt over hun aanpak van nieuwe technologieën. Dat was voor mij ook het punt waarop ik zou kunnen switchen. Van krant verander je niet elke dag. Maar sinds de samenwerking van DS met Gent.blogt ben ik helemaal overtuigd.

Het aantal schrijvers op Edublogs.be staat ondertussen op 23. Een nieuwe vorm van communiceren was dus noodzakelijk. Daarom heb ik ook gisteren een schrijversforum ingesteld (schrijvers only). Op het forum zit een RSS waardoor je niet steeds hoeft in te loggen om het laatste nieuws te zoeken. RSS is voor mij het ideale scenario. Geen emails meer, alles komt vanzelf mijn aggregator binnen wandelen.

De waardering van de weblog ligt enorm hoog. Het gemiddeld aantal bezoekers steeg met 100% de voorbije maanden en de grote spelers in het onderwijsveld tonen allemaal interesse (via een link, een vermelding, een podcast, een uitnodiging voor een event…).

Op het blog dinner waren er een tiental edubloggers aanwezig, over 2 weken komen we samen “en petit commitee” en half september plannen we een edublogsdinner met edublogs.nl.

Aan sfeer geen gebrek en inhoud op een hoog niveau. Voor wie nog mocht twijfelen, Samen Sterk, dat is het succes van het verhaal. (Klinkt dit te rood? Even snorren naar het woord “gratis” loste dit vraagstuk snel op;-)).

U zegt?
 1. Lena says:

  De Morgen… Voor de mooie foto’s, vooral in de weekendkrant. Ben een grote fan van Tim Dirven en Stefan Vanfleteren.

  Maar DS is mijn vaste medium overdag achter de PC. Ben een actualiteitsfreak, hé.

 2. De Edublogs website is inderdaad iets om trots op te zijn: een informeel netwerk (werkt altijd beter dan de formele counterparts), met goeie content, veel schrijvers, leuke mensen, veel intelligentie, goeie contacten, een sterke kick-off en een goeie groei… (en nu nog veelbelovende samenwerkingen).

  Fijn initiatief!

 3. Smetty says:

  Blink blink. 😉

Leave a reply.