Over netwerking

Kurt Tilkin, een door mij zeer gewaardeerde ex-collega bij Yucom en Tiscali, heeft het op zijn kersverse weblog over netwerking:

“De laatste tijd krijg ik de ene na de andere uitnodiging via email om me in te schrijven voor virtuele netwerken zoals LinkedIn. Allemaal prijzen ze zichzelf aan als “de ideale manier om in contact te komen met nieuwe businessopportuniteiten” en “contacten te houden met vroegere collegae”.

“Dus nu proberen een aantal mensen dus virtueel dat contact terug op te bouwen. Ok, om te mijmeren over de ‘goede ouden tijd’ zal dit wel leuk zijn, maar is dit de weg om die nieuwe opportuniteiten uit te bouwen?”

“Let wel, ik doe er gretig aan mee, en zoek ijverig waar alle oud-collegas van Belgacom en Tiscali naar toe zijn, en zeker Yucom (ah de goeden ouden tijd van het gratis Internet waar een minuut surfen nog geld opleverde en bandbreedte meer sloeg op autobanden dan ADSL snelheden)… het is verrassend te zien waar sommige mensen terecht komen.”

Wel Kurt, ik volg je helemaal in je redenering. Vorige week heb ik mij ook ingeschreven bij LinkedIn. Ik was wel benieuwd welke ex-collega’s ik zou vinden op dit platform. Dat was eigenlijk een teleurstelling. Ik kreeg een lijst met alle personen die ooit bij dezelfde bedrijven als ik gewerkt hebben (en ingeschreven zijn bij deze netwerkdienst). Uit een lijst van 25 “mogelijke contacten” waren er exact drie personen die ik zelf gekend heb. Echter, ik voelde helemaal geen behoefte om met hen in contact te komen.

De beste manier om gevonden te worden? Begin gewoon een weblog. De kans is groot dat mensen jou gaan vinden. Heb je zelf anderen gevonden en wil je hun aandacht trekken zonder hen echt te contacteren? Leg dan gewoon een linkje naar die persoon. Vier dagen na het opzetten van Kurt’s weblog had ik hem al beet. Het had zelfs eerder gekund, als ik niet zo druk was geweest met mijn laatste internet project.

Kurt, ik ben erg benieuwd over wat je allemaal gaat schrijven. Zit je nog in de juridische sfeer? Dan wil ik jouw mening wel is lezen over auteursrechten op het net (vooral re-bloggen, linken naar illegale mp3-muziek en podsafe music). Je feed is alvast toegevoegd in mijn aggregator.

U zegt?
 1. Tom De Geyter says:

  Grappig , een artikel uit 2005 waar ik na 4 jaar door een simpele search op terecht kom..
  Ik had toen al een linked-in account en ik werktte voor Tiscali , what are the odds :-))

  Leuk te lezen dat alles goed gaat , tja Tiscali , waar is de tijd …

  Mvg

  Tom

Leave a reply.