Bloggers en podcasters in het Vlaamse Onderwijs

Nieuwe technologieën worden in ons onderwijs landschap in Vlaanderen erg traag geïntegreerd. Toch zie je hier en daar nieuwe initiatieven ontstaan.

Gisteren kreeg ik een mailtje van een Gentse leerkracht (Sint-Paulus school) die samen met zijn klas 5D een weblog onderhoudt. "Het toffe is dat ook sommige kinderen aan het bloggen zijn geslagen" zei hij verder in zijn mail. Een bijzonder geslaagd initiatief van Meester Ewan en zijn klas.

Via Ewan belandde ik op de klasblog van Meester Maarten en zijn leerlingen (Stedelijke Basisschool Martenslinde). Naast de strakke lay-out trok vooral het podcast item mijn aandacht. Ik kon de mp3 niet in de RSS vinden zodat hier geen sprake was van een podcast. Een dag later bracht Maarten dit in orde (en Bernard had het snel gezien). Meester Maarten en zijn klas zijn de eerste podcasters in het Vlaamse onderwijs.

Naast deze initiatieven verwees ik al eerder naar blog van Johan Dehandschutter (College Halle). Johan gebruikt zijn blog als ondersteuning voor het vak media.

Drie voorbeelden die er op wijzen dat onderwijzend Vlaanderen stilaan op de technologie trein stapt. En daar zijn we blij om.

U zegt?
  1. Bernard Flach says:

    Heb er naar geluisterd en ik vind het een geweldig initiatief :):)

  2. kpi says:

    Ter info: voor de kersverse seminaries in het vijfde jaar ASO gebruiken wij sedert september een weblog als communicatieplatform voor de seminaries ict & multimedia en informatica. URL: http://informatica.dbz.be/ictblog

Leave a reply.