Podcasting is alive and kicking

Een paar podcast nieuwtjes verzameld:

Een paar weken geleden vroeg ik mij op deze blog nog af wanneer onze publieke omroep in het podcast verhaal zou stappen. Vandaag liet Marc Coenen (ik vermoed toch dat het de echte is) op de comment weten “wij zijn podcasting voor stubru volop aan het onderzoeken. nog even geduld dus”. Stubru en podcasting, ik zie het in elk geval al zitten. En bij uitbreiding mogen ze Radio1 en Donna erbij nemen.

Vorige week verwees ik op Doppler naar een interessante piste: een gebruiker installeerde op het goedkoopste mp3-spelertje (25 dollar) dat hij kon vinden onze podcast client. Hij configureerde het apparaat met de autorun functie zodat podcasts automatisch binnen gehaald worden elke keer dat de mp3 speler ingeplugd wordt. De reacties op dit artikel zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. De auteur is de eerste die uitlegt hoe op (sommige) kleine en goedkope mp3-spelertjes een podcast client geïnstalleerd kan worden. Een interessante ontwikkeling voor gebruiker en ontwikkelaar.

Niet de hosting maar wel de bandbreedte van podcasts wordt een belangrijke uitdaging in de toekomst. Dicht bij huis kan ik verwijzen naar Visual Hugo die met een filmpje op 5 dagen tijd 130 GB zag verdampen of Eug die liet weten dat van de podcast Geroezemoes alleen de laatste versie online beschikbaar blijft.

Meerdere partijen zoeken een antwoord op het bandbreedte probleem. Dat het druk gaat worden in podcast country staat nu al vast. Op Fortune.com lezen we dat (de onvermijdelijke) Adam Curry en Dave Winer plannen hebben voor een podcast netwerk: “Later this winter Curry and partners plan to launch a podcasting network, offering an edited selection of the web’s best dispatches and tools for neophytes to create their own casts.” In Australi├ź plannen de makers van G’day World ook een gelijkaardig podcast netwerk: “Over the next few weeks, we will providing the podcast listening community with one central location from which to subscribe to the best content available.” En dan vermeld ik alleen maar de bekendste.

Podcasten is “in”, dat is duidelijk.

U zegt?
  1. ine says:

    ik vraag me af of een beter ontwikkelde versie van torrents geen oplossing zouden kunnen zijn -p2p-

  2. Smetty says:

    In eerste instantie is het een probleem van aantallen, niet zozeer de technische kwaliteiten van torrents. Als er voldoende mensen jouw content via torrent aanbieden is er geen probleem. Fijn voor de grote vissen, moeilijk voor de kleintjes.

Leave a reply.